TECHNOLOGY

Дигитална субструкциска ангиографија (ДСА)

DSA е процедура која обезбедува слика на сите вени во нашето тело преку специјална техника на снимање. Специјалниот метод што го користи е користење на контрастен медиум со одземање на „пред-контрастна слика“ или маска од следните слики. Така, уредот може да обезбеди слики од најтенките вени со мала количина на контрастна супстанција која се администрира на вените.

Дигитална субструкциска ангиографија (ДСА)

Преглед

DSA може да се смета за лековито или дијагностичко решение во случаи на аневризма (абнормална испакнатост или форма на балон во ѕидот на крвните садови), малформации - фистула (заболени вени и артерии) во областите на мозокот, стомакот, кожата, рацете и нозете. и по целото тело.

Овие случаи се третираат со вметнување на катетер (мала и тенка цевка) во артеријата на ногата без потреба од операција, а за некои посебни случаи мапирањето на вените се користи како заштитна мерка за какви било компликации што може да се појават за време на подоцнежна операција. .

Контакт линии

Контактирајте со нас преку нашите сметки на социјалните медиуми, WhatsApp или со пополнување формулар.

Hera Healthcare