TECHNOLOGY

EOS (3D сликање на скелетниот систем)

EOS е систем со ниски дози на рендген кој се користи за дијагностицирање на искривувања на 'рбетот како што се сколиоза и кифоза и нарушувања на аголот на долните екстремитети со снимање на целиот 'рбет и долните екстремитети одеднаш.

EOS (3D сликање на скелетниот систем)

Преглед

Уредот EOS (3D Skeletal System Imaging) користи Х-зраци за истовремено да го прегледува целото тело или одредена област од преден, заден и страничен поглед.  

Леснотијата на снимање што ја обезбедува системот EOS ја забрзува дијагнозата и следењето на многу ортопедски болести, особено сколиозата. Овој процес на сликање трае околу 15-20 секунди за да се заврши.

Вистинските вредности на искривувањето на 'рбетниот столб не можат прецизно да се пресметаат со користење на традиционална рендгенска слика, особено додека пациентот лежи.  Со EOS може да се пресметаат правилните пропорции и да се прикаже целото тело одеднаш.

Системот EOS, исто така, има за цел да го минимизира количеството на зрачење на кое се изложени педијатриските пациенти за време на повторено снимање на Х-зраци, така што тој е исто така дефиниран како метод со ултра ниско зрачење.  

Во споредба со традиционалните системи за рендген, 3D снимањето на целиот 'рбет од главата до стапалата содржи 90% помалку зрачење.

Контакт линии

Контактирајте со нас преку нашите сметки на социјалните медиуми, WhatsApp или со пополнување формулар.

Hera Healthcare