TECHNOLOGY

МРИ на целото тело

МНР на целото тело, една од современите технологии за снимање, е уред кој овозможува откривање на тумори во рана фаза, воспаленија или што било што го попречува функционирањето на органите со скенирање на целото тело во една сесија.

МРИ на целото тело

Преглед

Магнетната резонанца за цело тело е медицинска дијагностичка техника која користи радио бранови и силно магнетно поле за да создаде слики на телото. 

МНР, која до денес се применуваше само на сомнителни области, стана способна да го носи целото тело во една сесија благодарение на специјалниот софтвер. Покрај тоа, пациентот не е изложен на зрачење при МНР на целото тело.

Тоа е, исто така, метод на скрининг кој се препорачува да се применува рутински кај лица со сомневање или ризик од рак. Дополнително, можно е да се вклучите во процедурата за рутински преглед.

Го скенира целото тело на парчиња од пет мм и го комплетира снимањето со интегрирање на овие делови со специјален софтвер. Потребни се вкупно 5 минути за да се добијат сликите.

За името, МНР на целото тело, вклучително и мозокот, вратот, белите дробови, градите, црниот дроб, панкреасот, бубрезите, надбубрежните жлезди, другите интраабдоминални органи, мочниот меур, јајниците и матката кај жените, тестисите и простатата кај мажите, коските и мускулите со исклучок на рацете, соодветно Може да го скенира целото тело.

Контакт линии

Контактирајте со нас преку нашите сметки на социјалните медиуми, WhatsApp или со пополнување формулар.

Hera Healthcare