avatar 1
+50
Kemi mbi 50 pacientë të kënaqur

Më shumë se 50+ njerëz në mbarë botën kanë besimin tek ne

Hera Healthcare ofron zgjidhje intuitive, të personalizuara për kujdesin shëndetësor në mënyrë që të plotësojë nevojat tuaja të trajtimit.

Qëllimi ynë është të sigurojmë shërbime të qëndrueshme dhe me vlerë të shtuar për pacientët duke përdorur burimet tona të brendshme dhe të jashtme në përputhje me prioritetet e pacientëve tanë dhe duke përgatitur ndërmarrjen tonë për të ardhmen duke përmirësuar vazhdimisht modelin tonë të biznesit.

Prezantimi i teknologjisë së lartë: Gamma Knife ICON

Gamma Knife ICON është teknologjia e fundit më lartë në ditët e sotme. Ofron kohën më të shkurtë të procedurës dhe shërim të shpejtë brenda ditëve. Përveç kësaj, mund të trajtojë anomalitë më sfiduese pa asnjë dhimbje.

Pacientët tanë të lumtur: Mësoni më shumë rreth historisë së Aliye Yunus

Mjeku im më dha shumë besim dhe për fat operacioni im ishte i suksesshëm. Pas operacionit pata mundësinë të vizitoj vende spektakolare në Stamboll. Kur u ktheva në vendin tim, u shërova shpejt dhe u ktheva në punë. Jam shumë e kënaqur që kontaktva Hera Healthcare, ua rekomandoj të gjithëve.

avatar 1
+50
Kemi mbi 50 pacientë të kënaqur

Më shumë se 50+ njerëz në mbarë botën kanë besimin tek ne

Softawe
Softawe
Softawe
fav

Kujdesi për zemrën

Kardiologjia është disiplinë mjekësore që merret me diagnostikimin, ekzaminimin dhe trajtimin e sëmundjeve që prekin zemrën, enët e gjakut që ushqejnë zemrën (arteriet koronare) dhe sistemin e qarkullimit të gjakut. Duke marrë parasysh faktin se çdo qelizë e trupit për të mbijetuar kërkon oksigjen dhe lëndë ushqyese, të cilat mbarten nga gjaku, rëndësia e sëmundjeve që diagnostikohen dhe trajtohen në departamentin e Kardiologjisë kuptohet më mirë.

Mëso më shumë
fav

Otorinolaringologji ORL (vesh, hundë, fyt)

Otorinolaringologjia (ORL) është një disiplinë mjekësore që përqendrohet në diagnostikimin dhe trajtimin (mjekësor dhe kirurgjikal) të sëmundjeve dhe mosfunksionimeve në kokë, qafë, hundë dhe fyt në të gjitha grupmoshat.

Mëso më shumë
fav

Trajtimeti IVF (In Vitro Fertilization)

Fekondimi In-Vitro (IVF) është metoda më e zakonshme e trajtimit mes teknikave të Riprodhimit të Asistuar të cilat përdoren për trajtimin e infertilitetit. Qëllimi i fekondimit in vitro është fekondimi i vezëve të gruas me spermatozoide - qeliza mashkullore riprodhuese - në laborator për të fituar embrione që do t'u transferohen gruas. Në rastet e infertilitetit të faktorit mashkullor, spermatozoidët e bashkëshortit transferohen në vezë me një gjilpërë shumë të hollë, e cila rezulton më pas në zhvillimin e embrionit (ICSI: Interacytoplasmic Sperm Injection). Këto embrione transferohen në mënyrë të ngjashme në mitrën e nënës kandidate.

Mëso më shumë
fav

Kirurgjia Robotike

Historikisht, kirurgjia miratoi parimin e dëmtimit më të vogël të pacientëve në trajtimin kirurgjik të sëmundjeve. Në të kaluarën, prerjet me madhësi deri në dhjetëra centimetra bëheshin në procedurat kirurgjikale (për shembull, operacionet e kryera duke hapur murin e gjoksit). Me kohë, zhvillimet në mjetet dhe teknikat kirurgjikale sollën konceptin e kirurgjisë minimale invazive. Kirurgjia minimalisht invazive synon të minimizojë traumën, të lehtësojë dhimbjen postoperative dhe të shkurtojë qëndrimin në spital pas operacionit, pasi lejon kirurgët të kryejnë operacione përmes prerjeve shumë të vogla.

Mëso më shumë
fav

Transplanti i palcës së kockave dhe qelizave stem cell

Çfarë është Transplantimi i palcës së kockave dhe qelizave burimore? Transplantimi i palcës së kockave klasifikohet në dy lloje. Së pari, klasifikohet sipas dhuruesit të palcës së kockave ose qelizave burimore. Transplantimi autolog i palcës së kockave nënkupton që palca e kockave merret nga pacienti, ndërsa palca e kockave e një dhuruesi të shëndetshëm përdoret në transplantimin e palcës së kockave alogjene. Në transplantimet alogjene, dhuruesi mund të jetë vëllai apo motra (dhuruesi ideal), të afërmit e gjakut ose ndonjë person i palidhur. Në transplantimet sigjene, përdoren qelizat staminale të binjakëve identikë.

Mëso më shumë
fav

Neurologjia

Neurologjia është një disiplinë që merret me diagnostikimin dhe trajtimin mjekësor të çrregullimeve të sistemit nervor (trurit, palcës kurrizore dhe nervave periferikë). Neurologjia është një shkencë që merret me diagnostikimin dhe trajtimin mjekësor të çrregullimeve të sistemit nervor (trurit, palcës kurrizore dhe nervave periferikë). Meqenëse funksionimi i muskujve varet nga sinjalet e transmetuara nga nervat, çrregullimet e muskujve dhe lëvizjeve gjithashtu përfshihen në sëmundjet që diagnostikohen dhe trajtohen në këtë fushë.

Mëso më shumë
fav

Kirurgjia e Përgjithshme

Kirurgjia e Përgjithshme është një disiplinë që merret me trajtimin kirurgjik të sëmundjeve që nuk i përgjigjen terapisë me ilaçe dhe trajtimeve të tjera dhe gjithashtu të dëmtimeve të shkaktuara nga aksidente dhe trauma. Klinika e Kirurgjisë së Përgjithshme diagnostikon dhe menaxhon shumë sëmundje që janë shumë të gjata për t’u listuar. Megjithëse teknikat e vjetra kirurgjikale që datojnë prej disa shekujsh përdoren ende në fushën e Kirurgjisë së Përgjithshme, operacionet laparoskopike, endoskopike dhe të ndihmuara nga robotët, të quajtura zakonisht operacione minimale invazive, janë bërë gjithnjë e më të njohura falë zhvillimeve teknologjike.

Mëso më shumë
fav

Gastroenterologjia

Gastroenterologjia merret me diagnostikimin, ekzaminimin dhe trajtimin mjekësor të sëmundjeve që vijnë nga/ose përfshijnë organet gastrointestinale (goja, ezofagu, stomaku, zorra e hollë, mëlçia, pankreasi dhe zorra e trashë). Gastroenterologjia merret me diagnostikimin, ekzaminimin dhe trajtimin mjekësor të sëmundjeve që vijnë nga ose përfshijnë organet gastrointestinale (goja, ezofagu, stomaku, zorra e hollë, mëlçia, pankreasi dhe zorra e trashë. Në rast se dyshohet për një kancer në këto organe, procedurat e biopsisë kryhen kryesisht nga gastroenterologët.

Mëso më shumë
fav

Check-Up

Check-up është një ekzaminim fizik i cili mund të bëhet në kushte të rregullta nga mjeku juaj për të kontrolluar shëndetin tuaj të përgjithshëm: Kjo do të thotë që nuk duhet të përjetoni ndërlikime shëndetësore për ta vizituar doktorin. Check-up i referohet kontrollit shëndetësor për një person pa problem shëndetësor / ankesë aktive duke marrë parasysh moshën e tij / saj, gjininë, historinë mjekësore, historinë familjare, rreziqet trashëgimore, mënyrën e të ushqyerit, mënyrën e jetesës dhe faktorët e mjedisit. Për një jetë të gjatë dhe të shëndetshme

Mëso më shumë
fav

Neurokirurgjia

Departamenti i neurokirurgjisë merret me diagnostikimin dhe trajtimin kirurgjik të të gjitha çrregullimeve strukturore, mosfunksionimit dhe kancereve të sistemit nervor. Sëmundjet e diagnostikuara dhe të trajtuara variojnë nga anomalitë kongjenitale (skolioza dhe kyfoza kongjenitale, hidrocefalia, spina bifida, meningomielocela dhe kraniosinocitoza), tumoret beninje dhe malinje të trurit, palcës kurrizore dhe nervave periferikë, aneurizmës dhe keqformimeve arteriovenoze, çrregullimet e lëvizjes dhe okluzionet arteriet karotide dhe arteriet cerebrale. Duke marrë parasysh spektrin e sëmundjeve dhe çrregullimeve të lartpërmendura, departamenti i Neurokirurgjisë punon në bashkëpunim të ngushtë me departamentet e neurologjisë, neuroradiologjisë, onkologjisë rrezatuese (Radio- onkologjisë) dhe rehabilitimit neurologjik.

Mëso më shumë
fav

Kirurgjia e palcës kurrizore dhe e shtyllës kurrizore

Ekzistojnë 33 rruaza në trupin e njeriut nga fundi i kafkës deri te kokosi; 23 nga ato rruaza janë të lëvizshme. Shtylla e formuar nga ato 33 kocka quhet shtyllë kurrizore ose kolonë vertebrale. Ekziston një strukturë e ngjashme me jastëkun, përkatësisht disku ndërvertebral, midis secilës dy rruaza. Palca kurrizore shtrihet në një kanal brenda shpinës. Ngjashëm me trurin, palca kurrizore është gjithashtu e rrethuar nga një membranë, ku qarkullon lëngu cerebrospinal.

Mëso më shumë
fav

Trajtimi i kancerit (onkologjia)

Një larmi ose kombinim i trajtimeve të përdorura për të kuruar, tkurrur ose ngadalësuar rritjen e kancerit tuaj. Shkalla e rritjes së qelizave në trupin e njeriut rregullohet nga mekanizma të caktuar kontrolluese. Faktorët gjenetikë dhe mjedisorë dëmtojnë këtë mekanizëm kontrolli, duke rezultuar në rritje anormale të qelizave dhe kancerin.

Mëso më shumë
fav

Transplantimi i flokëve

Eshtë një procedurë kirurgjikale e cila bëhet me heqjen e folikulave të flokëve nga njëra pjesë dhe transferimi i tyre në një pjesë tjetër ku flokët janë të holluara ose janë zhdukur plotësisht. Megjithëse ka shumë arsye themelore të humbjes së flokëve, arsyet kryesore janë faktorët gjenetikë tek burrat dhe faktorët hormonalë tek gratë. Rënia e flokëve është një nga problemet më të zakonshme kozmetike sot; po kështu, transplantimi i flokëve është ndër procedurat kozmetike më të shpeshta. Për një individ të shëndetshëm është një kusht i pritshëm të humbasë 80 deri në 100 fije floku në ditë. Nga ana tjetër, një pjesë e flokëve tanë (zakonisht ato pranë qafës) nuk supozohet të derdhen për shkak të vetë natyrës së tyre ose - me fjalë të tjera - ato nuk janë të ndjeshme ndaj androgjenit. Transplantimi i flokëve është një trajtim që siguron rezultate të përhershme për të gjithë, pa ndonjë çrregullim që shkakton rënie të flokëve ose për individë që nuk përdorin ndonjë ilaç që çon në humbje të flokëve.

Mëso më shumë
fav

Stomatologjia

Llojet e çrregullimeve të gojës:

Mëso më shumë
fav

Kirurgjia Torakale

Klinika e kirurgjisë torakale punon në bashkëpunim të ngushtë me Njësinë e Radiologjisë, Laboratorin, Onkologjinë Mjekësore dhe klinikat e Mjekësisë Pulmonare për diagnostikimin dhe trajtimin e sëmundjeve të specifikuara si më poshtë. Gjithashtu, bronkoskopia, mediastinoskopia dhe videotorakoskopia janë mjete diagnostikuese që përdoren posaçërisht nga Klinika e Kirurgjisë Torakale.

Mëso më shumë
fav

Kirurgjia e obezitetit

Qendra e mbipeshes Obeziteti në thelb përcaktohet si akumulim i tepërt i yndyrës në trup. Duke prekur të gjithë botën si një pandemi, mbipesha shkakton akumulimin e dhjamit në arterie dhe përreth organeve të brendshme, veçanërisht të mëlçisë, e cila së pari çon në aterosklerozë (pllaka zhvillohet brenda arteries dhe kjo çon në furnizim të pamjaftueshëm të gjakut në indet dhe organet) e ndjekur nga probleme të shumta shëndetësore duke përfshirë sëmundjen e zemrës, sulmin në zemër, astmën, diabetin mellitus, hipertensionin dhe apnea e gjumit (pushim i përkohshëm i frymëmarrjes që zgjat për disa sekonda gjatë gjumit).

Mëso më shumë
fav

Urologjia

Klinika e Urologjisë merret me diagnostikimin dhe trajtimin e sëmundjeve dhe kancereve të traktit urinar mashkullor dhe femëror (veshkat, uretrat, fshikëza e urinës dhe uretrës) dhe të organeve riprodhuese mashkullore (penisi, testisi dhe gjëndra e prostatës).

Mëso më shumë
fav

Oftalmologji

Departamenti i oftalmologjisë merret me diagnostikimin dhe trajtimin (mjekësor dhe kirurgjik) të sëmundjeve dhe tumoreve beninje dhe malinje të rruzullit të syrit dhe nervit optik.

Mëso më shumë
fav

Transplantimi i organeve

Transplantimi i mëlçisë ose i mëlçisë është një procedurë ku një mëlçi e sëmurë ose e dëmtuar hiqet dhe zëvendësohet me një mëlçi të shëndetshme nga një person tjetër, i quajtur dhurues.

Mëso më shumë
fav

Ortopedia dhe Traumatologjia

Ortopedia dhe Traumatologjia është një disiplinë mjekësore që merret me trajtimin e të gjitha sëmundjeve dhe kancerit të sistemit musculoskeletal (sëmundjet kongjenitale, tumoret, sëmundjet e fituara, çrregullimet e lidhura me traumën).

Mëso më shumë
fav

Kujdesi për zemrën

Kardiologjia është disiplinë mjekësore që merret me diagnostikimin, ekzaminimin dhe trajtimin e sëmundjeve që prekin zemrën, enët e gjakut që ushqejnë zemrën (arteriet koronare) dhe sistemin e qarkullimit të gjakut. Duke marrë parasysh faktin se çdo qelizë e trupit për të mbijetuar kërkon oksigjen dhe lëndë ushqyese, të cilat mbarten nga gjaku, rëndësia e sëmundjeve që diagnostikohen dhe trajtohen në departamentin e Kardiologjisë kuptohet më mirë.

Mëso më shumë
fav

Otorinolaringologji ORL (vesh, hundë, fyt)

Otorinolaringologjia (ORL) është një disiplinë mjekësore që përqendrohet në diagnostikimin dhe trajtimin (mjekësor dhe kirurgjikal) të sëmundjeve dhe mosfunksionimeve në kokë, qafë, hundë dhe fyt në të gjitha grupmoshat.

Mëso më shumë
fav

Trajtimeti IVF (In Vitro Fertilization)

Fekondimi In-Vitro (IVF) është metoda më e zakonshme e trajtimit mes teknikave të Riprodhimit të Asistuar të cilat përdoren për trajtimin e infertilitetit. Qëllimi i fekondimit in vitro është fekondimi i vezëve të gruas me spermatozoide - qeliza mashkullore riprodhuese - në laborator për të fituar embrione që do t'u transferohen gruas. Në rastet e infertilitetit të faktorit mashkullor, spermatozoidët e bashkëshortit transferohen në vezë me një gjilpërë shumë të hollë, e cila rezulton më pas në zhvillimin e embrionit (ICSI: Interacytoplasmic Sperm Injection). Këto embrione transferohen në mënyrë të ngjashme në mitrën e nënës kandidate.

Mëso më shumë
fav

Kirurgjia Robotike

Historikisht, kirurgjia miratoi parimin e dëmtimit më të vogël të pacientëve në trajtimin kirurgjik të sëmundjeve. Në të kaluarën, prerjet me madhësi deri në dhjetëra centimetra bëheshin në procedurat kirurgjikale (për shembull, operacionet e kryera duke hapur murin e gjoksit). Me kohë, zhvillimet në mjetet dhe teknikat kirurgjikale sollën konceptin e kirurgjisë minimale invazive. Kirurgjia minimalisht invazive synon të minimizojë traumën, të lehtësojë dhimbjen postoperative dhe të shkurtojë qëndrimin në spital pas operacionit, pasi lejon kirurgët të kryejnë operacione përmes prerjeve shumë të vogla.

Mëso më shumë
fav

Transplanti i palcës së kockave dhe qelizave stem cell

Çfarë është Transplantimi i palcës së kockave dhe qelizave burimore? Transplantimi i palcës së kockave klasifikohet në dy lloje. Së pari, klasifikohet sipas dhuruesit të palcës së kockave ose qelizave burimore. Transplantimi autolog i palcës së kockave nënkupton që palca e kockave merret nga pacienti, ndërsa palca e kockave e një dhuruesi të shëndetshëm përdoret në transplantimin e palcës së kockave alogjene. Në transplantimet alogjene, dhuruesi mund të jetë vëllai apo motra (dhuruesi ideal), të afërmit e gjakut ose ndonjë person i palidhur. Në transplantimet sigjene, përdoren qelizat staminale të binjakëve identikë.

Mëso më shumë
fav

Neurologjia

Neurologjia është një disiplinë që merret me diagnostikimin dhe trajtimin mjekësor të çrregullimeve të sistemit nervor (trurit, palcës kurrizore dhe nervave periferikë). Neurologjia është një shkencë që merret me diagnostikimin dhe trajtimin mjekësor të çrregullimeve të sistemit nervor (trurit, palcës kurrizore dhe nervave periferikë). Meqenëse funksionimi i muskujve varet nga sinjalet e transmetuara nga nervat, çrregullimet e muskujve dhe lëvizjeve gjithashtu përfshihen në sëmundjet që diagnostikohen dhe trajtohen në këtë fushë.

Mëso më shumë
fav

Kirurgjia e Përgjithshme

Kirurgjia e Përgjithshme është një disiplinë që merret me trajtimin kirurgjik të sëmundjeve që nuk i përgjigjen terapisë me ilaçe dhe trajtimeve të tjera dhe gjithashtu të dëmtimeve të shkaktuara nga aksidente dhe trauma. Klinika e Kirurgjisë së Përgjithshme diagnostikon dhe menaxhon shumë sëmundje që janë shumë të gjata për t’u listuar. Megjithëse teknikat e vjetra kirurgjikale që datojnë prej disa shekujsh përdoren ende në fushën e Kirurgjisë së Përgjithshme, operacionet laparoskopike, endoskopike dhe të ndihmuara nga robotët, të quajtura zakonisht operacione minimale invazive, janë bërë gjithnjë e më të njohura falë zhvillimeve teknologjike.

Mëso më shumë
fav

Gastroenterologjia

Gastroenterologjia merret me diagnostikimin, ekzaminimin dhe trajtimin mjekësor të sëmundjeve që vijnë nga/ose përfshijnë organet gastrointestinale (goja, ezofagu, stomaku, zorra e hollë, mëlçia, pankreasi dhe zorra e trashë). Gastroenterologjia merret me diagnostikimin, ekzaminimin dhe trajtimin mjekësor të sëmundjeve që vijnë nga ose përfshijnë organet gastrointestinale (goja, ezofagu, stomaku, zorra e hollë, mëlçia, pankreasi dhe zorra e trashë. Në rast se dyshohet për një kancer në këto organe, procedurat e biopsisë kryhen kryesisht nga gastroenterologët.

Mëso më shumë
fav

Check-Up

Check-up është një ekzaminim fizik i cili mund të bëhet në kushte të rregullta nga mjeku juaj për të kontrolluar shëndetin tuaj të përgjithshëm: Kjo do të thotë që nuk duhet të përjetoni ndërlikime shëndetësore për ta vizituar doktorin. Check-up i referohet kontrollit shëndetësor për një person pa problem shëndetësor / ankesë aktive duke marrë parasysh moshën e tij / saj, gjininë, historinë mjekësore, historinë familjare, rreziqet trashëgimore, mënyrën e të ushqyerit, mënyrën e jetesës dhe faktorët e mjedisit. Për një jetë të gjatë dhe të shëndetshme

Mëso më shumë
fav

Neurokirurgjia

Departamenti i neurokirurgjisë merret me diagnostikimin dhe trajtimin kirurgjik të të gjitha çrregullimeve strukturore, mosfunksionimit dhe kancereve të sistemit nervor. Sëmundjet e diagnostikuara dhe të trajtuara variojnë nga anomalitë kongjenitale (skolioza dhe kyfoza kongjenitale, hidrocefalia, spina bifida, meningomielocela dhe kraniosinocitoza), tumoret beninje dhe malinje të trurit, palcës kurrizore dhe nervave periferikë, aneurizmës dhe keqformimeve arteriovenoze, çrregullimet e lëvizjes dhe okluzionet arteriet karotide dhe arteriet cerebrale. Duke marrë parasysh spektrin e sëmundjeve dhe çrregullimeve të lartpërmendura, departamenti i Neurokirurgjisë punon në bashkëpunim të ngushtë me departamentet e neurologjisë, neuroradiologjisë, onkologjisë rrezatuese (Radio- onkologjisë) dhe rehabilitimit neurologjik.

Mëso më shumë
fav

Kirurgjia e palcës kurrizore dhe e shtyllës kurrizore

Ekzistojnë 33 rruaza në trupin e njeriut nga fundi i kafkës deri te kokosi; 23 nga ato rruaza janë të lëvizshme. Shtylla e formuar nga ato 33 kocka quhet shtyllë kurrizore ose kolonë vertebrale. Ekziston një strukturë e ngjashme me jastëkun, përkatësisht disku ndërvertebral, midis secilës dy rruaza. Palca kurrizore shtrihet në një kanal brenda shpinës. Ngjashëm me trurin, palca kurrizore është gjithashtu e rrethuar nga një membranë, ku qarkullon lëngu cerebrospinal.

Mëso më shumë
fav

Trajtimi i kancerit (onkologjia)

Një larmi ose kombinim i trajtimeve të përdorura për të kuruar, tkurrur ose ngadalësuar rritjen e kancerit tuaj. Shkalla e rritjes së qelizave në trupin e njeriut rregullohet nga mekanizma të caktuar kontrolluese. Faktorët gjenetikë dhe mjedisorë dëmtojnë këtë mekanizëm kontrolli, duke rezultuar në rritje anormale të qelizave dhe kancerin.

Mëso më shumë
fav

Transplantimi i flokëve

Eshtë një procedurë kirurgjikale e cila bëhet me heqjen e folikulave të flokëve nga njëra pjesë dhe transferimi i tyre në një pjesë tjetër ku flokët janë të holluara ose janë zhdukur plotësisht. Megjithëse ka shumë arsye themelore të humbjes së flokëve, arsyet kryesore janë faktorët gjenetikë tek burrat dhe faktorët hormonalë tek gratë. Rënia e flokëve është një nga problemet më të zakonshme kozmetike sot; po kështu, transplantimi i flokëve është ndër procedurat kozmetike më të shpeshta. Për një individ të shëndetshëm është një kusht i pritshëm të humbasë 80 deri në 100 fije floku në ditë. Nga ana tjetër, një pjesë e flokëve tanë (zakonisht ato pranë qafës) nuk supozohet të derdhen për shkak të vetë natyrës së tyre ose - me fjalë të tjera - ato nuk janë të ndjeshme ndaj androgjenit. Transplantimi i flokëve është një trajtim që siguron rezultate të përhershme për të gjithë, pa ndonjë çrregullim që shkakton rënie të flokëve ose për individë që nuk përdorin ndonjë ilaç që çon në humbje të flokëve.

Mëso më shumë
fav

Stomatologjia

Llojet e çrregullimeve të gojës:

Mëso më shumë
fav

Kirurgjia Torakale

Klinika e kirurgjisë torakale punon në bashkëpunim të ngushtë me Njësinë e Radiologjisë, Laboratorin, Onkologjinë Mjekësore dhe klinikat e Mjekësisë Pulmonare për diagnostikimin dhe trajtimin e sëmundjeve të specifikuara si më poshtë. Gjithashtu, bronkoskopia, mediastinoskopia dhe videotorakoskopia janë mjete diagnostikuese që përdoren posaçërisht nga Klinika e Kirurgjisë Torakale.

Mëso më shumë
fav

Kirurgjia e obezitetit

Qendra e mbipeshes Obeziteti në thelb përcaktohet si akumulim i tepërt i yndyrës në trup. Duke prekur të gjithë botën si një pandemi, mbipesha shkakton akumulimin e dhjamit në arterie dhe përreth organeve të brendshme, veçanërisht të mëlçisë, e cila së pari çon në aterosklerozë (pllaka zhvillohet brenda arteries dhe kjo çon në furnizim të pamjaftueshëm të gjakut në indet dhe organet) e ndjekur nga probleme të shumta shëndetësore duke përfshirë sëmundjen e zemrës, sulmin në zemër, astmën, diabetin mellitus, hipertensionin dhe apnea e gjumit (pushim i përkohshëm i frymëmarrjes që zgjat për disa sekonda gjatë gjumit).

Mëso më shumë
fav

Urologjia

Klinika e Urologjisë merret me diagnostikimin dhe trajtimin e sëmundjeve dhe kancereve të traktit urinar mashkullor dhe femëror (veshkat, uretrat, fshikëza e urinës dhe uretrës) dhe të organeve riprodhuese mashkullore (penisi, testisi dhe gjëndra e prostatës).

Mëso më shumë
fav

Oftalmologji

Departamenti i oftalmologjisë merret me diagnostikimin dhe trajtimin (mjekësor dhe kirurgjik) të sëmundjeve dhe tumoreve beninje dhe malinje të rruzullit të syrit dhe nervit optik.

Mëso më shumë
fav

Transplantimi i organeve

Transplantimi i mëlçisë ose i mëlçisë është një procedurë ku një mëlçi e sëmurë ose e dëmtuar hiqet dhe zëvendësohet me një mëlçi të shëndetshme nga një person tjetër, i quajtur dhurues.

Mëso më shumë
fav

Ortopedia dhe Traumatologjia

Ortopedia dhe Traumatologjia është një disiplinë mjekësore që merret me trajtimin e të gjitha sëmundjeve dhe kancerit të sistemit musculoskeletal (sëmundjet kongjenitale, tumoret, sëmundjet e fituara, çrregullimet e lidhura me traumën).

Mëso më shumë
fav

Kujdesi për zemrën

Kardiologjia është disiplinë mjekësore që merret me diagnostikimin, ekzaminimin dhe trajtimin e sëmundjeve që prekin zemrën, enët e gjakut që ushqejnë zemrën (arteriet koronare) dhe sistemin e qarkullimit të gjakut. Duke marrë parasysh faktin se çdo qelizë e trupit për të mbijetuar kërkon oksigjen dhe lëndë ushqyese, të cilat mbarten nga gjaku, rëndësia e sëmundjeve që diagnostikohen dhe trajtohen në departamentin e Kardiologjisë kuptohet më mirë.

Mëso më shumë
fav

Otorinolaringologji ORL (vesh, hundë, fyt)

Otorinolaringologjia (ORL) është një disiplinë mjekësore që përqendrohet në diagnostikimin dhe trajtimin (mjekësor dhe kirurgjikal) të sëmundjeve dhe mosfunksionimeve në kokë, qafë, hundë dhe fyt në të gjitha grupmoshat.

Mëso më shumë
fav

Trajtimeti IVF (In Vitro Fertilization)

Fekondimi In-Vitro (IVF) është metoda më e zakonshme e trajtimit mes teknikave të Riprodhimit të Asistuar të cilat përdoren për trajtimin e infertilitetit. Qëllimi i fekondimit in vitro është fekondimi i vezëve të gruas me spermatozoide - qeliza mashkullore riprodhuese - në laborator për të fituar embrione që do t'u transferohen gruas. Në rastet e infertilitetit të faktorit mashkullor, spermatozoidët e bashkëshortit transferohen në vezë me një gjilpërë shumë të hollë, e cila rezulton më pas në zhvillimin e embrionit (ICSI: Interacytoplasmic Sperm Injection). Këto embrione transferohen në mënyrë të ngjashme në mitrën e nënës kandidate.

Mëso më shumë
fav

Kirurgjia Robotike

Historikisht, kirurgjia miratoi parimin e dëmtimit më të vogël të pacientëve në trajtimin kirurgjik të sëmundjeve. Në të kaluarën, prerjet me madhësi deri në dhjetëra centimetra bëheshin në procedurat kirurgjikale (për shembull, operacionet e kryera duke hapur murin e gjoksit). Me kohë, zhvillimet në mjetet dhe teknikat kirurgjikale sollën konceptin e kirurgjisë minimale invazive. Kirurgjia minimalisht invazive synon të minimizojë traumën, të lehtësojë dhimbjen postoperative dhe të shkurtojë qëndrimin në spital pas operacionit, pasi lejon kirurgët të kryejnë operacione përmes prerjeve shumë të vogla.

Mëso më shumë
fav

Transplanti i palcës së kockave dhe qelizave stem cell

Çfarë është Transplantimi i palcës së kockave dhe qelizave burimore? Transplantimi i palcës së kockave klasifikohet në dy lloje. Së pari, klasifikohet sipas dhuruesit të palcës së kockave ose qelizave burimore. Transplantimi autolog i palcës së kockave nënkupton që palca e kockave merret nga pacienti, ndërsa palca e kockave e një dhuruesi të shëndetshëm përdoret në transplantimin e palcës së kockave alogjene. Në transplantimet alogjene, dhuruesi mund të jetë vëllai apo motra (dhuruesi ideal), të afërmit e gjakut ose ndonjë person i palidhur. Në transplantimet sigjene, përdoren qelizat staminale të binjakëve identikë.

Mëso më shumë
fav

Neurologjia

Neurologjia është një disiplinë që merret me diagnostikimin dhe trajtimin mjekësor të çrregullimeve të sistemit nervor (trurit, palcës kurrizore dhe nervave periferikë). Neurologjia është një shkencë që merret me diagnostikimin dhe trajtimin mjekësor të çrregullimeve të sistemit nervor (trurit, palcës kurrizore dhe nervave periferikë). Meqenëse funksionimi i muskujve varet nga sinjalet e transmetuara nga nervat, çrregullimet e muskujve dhe lëvizjeve gjithashtu përfshihen në sëmundjet që diagnostikohen dhe trajtohen në këtë fushë.

Mëso më shumë
fav

Kirurgjia e Përgjithshme

Kirurgjia e Përgjithshme është një disiplinë që merret me trajtimin kirurgjik të sëmundjeve që nuk i përgjigjen terapisë me ilaçe dhe trajtimeve të tjera dhe gjithashtu të dëmtimeve të shkaktuara nga aksidente dhe trauma. Klinika e Kirurgjisë së Përgjithshme diagnostikon dhe menaxhon shumë sëmundje që janë shumë të gjata për t’u listuar. Megjithëse teknikat e vjetra kirurgjikale që datojnë prej disa shekujsh përdoren ende në fushën e Kirurgjisë së Përgjithshme, operacionet laparoskopike, endoskopike dhe të ndihmuara nga robotët, të quajtura zakonisht operacione minimale invazive, janë bërë gjithnjë e më të njohura falë zhvillimeve teknologjike.

Mëso më shumë
fav

Gastroenterologjia

Gastroenterologjia merret me diagnostikimin, ekzaminimin dhe trajtimin mjekësor të sëmundjeve që vijnë nga/ose përfshijnë organet gastrointestinale (goja, ezofagu, stomaku, zorra e hollë, mëlçia, pankreasi dhe zorra e trashë). Gastroenterologjia merret me diagnostikimin, ekzaminimin dhe trajtimin mjekësor të sëmundjeve që vijnë nga ose përfshijnë organet gastrointestinale (goja, ezofagu, stomaku, zorra e hollë, mëlçia, pankreasi dhe zorra e trashë. Në rast se dyshohet për një kancer në këto organe, procedurat e biopsisë kryhen kryesisht nga gastroenterologët.

Mëso më shumë
fav

Check-Up

Check-up është një ekzaminim fizik i cili mund të bëhet në kushte të rregullta nga mjeku juaj për të kontrolluar shëndetin tuaj të përgjithshëm: Kjo do të thotë që nuk duhet të përjetoni ndërlikime shëndetësore për ta vizituar doktorin. Check-up i referohet kontrollit shëndetësor për një person pa problem shëndetësor / ankesë aktive duke marrë parasysh moshën e tij / saj, gjininë, historinë mjekësore, historinë familjare, rreziqet trashëgimore, mënyrën e të ushqyerit, mënyrën e jetesës dhe faktorët e mjedisit. Për një jetë të gjatë dhe të shëndetshme

Mëso më shumë
fav

Neurokirurgjia

Departamenti i neurokirurgjisë merret me diagnostikimin dhe trajtimin kirurgjik të të gjitha çrregullimeve strukturore, mosfunksionimit dhe kancereve të sistemit nervor. Sëmundjet e diagnostikuara dhe të trajtuara variojnë nga anomalitë kongjenitale (skolioza dhe kyfoza kongjenitale, hidrocefalia, spina bifida, meningomielocela dhe kraniosinocitoza), tumoret beninje dhe malinje të trurit, palcës kurrizore dhe nervave periferikë, aneurizmës dhe keqformimeve arteriovenoze, çrregullimet e lëvizjes dhe okluzionet arteriet karotide dhe arteriet cerebrale. Duke marrë parasysh spektrin e sëmundjeve dhe çrregullimeve të lartpërmendura, departamenti i Neurokirurgjisë punon në bashkëpunim të ngushtë me departamentet e neurologjisë, neuroradiologjisë, onkologjisë rrezatuese (Radio- onkologjisë) dhe rehabilitimit neurologjik.

Mëso më shumë
fav

Kirurgjia e palcës kurrizore dhe e shtyllës kurrizore

Ekzistojnë 33 rruaza në trupin e njeriut nga fundi i kafkës deri te kokosi; 23 nga ato rruaza janë të lëvizshme. Shtylla e formuar nga ato 33 kocka quhet shtyllë kurrizore ose kolonë vertebrale. Ekziston një strukturë e ngjashme me jastëkun, përkatësisht disku ndërvertebral, midis secilës dy rruaza. Palca kurrizore shtrihet në një kanal brenda shpinës. Ngjashëm me trurin, palca kurrizore është gjithashtu e rrethuar nga një membranë, ku qarkullon lëngu cerebrospinal.

Mëso më shumë
fav

Trajtimi i kancerit (onkologjia)

Një larmi ose kombinim i trajtimeve të përdorura për të kuruar, tkurrur ose ngadalësuar rritjen e kancerit tuaj. Shkalla e rritjes së qelizave në trupin e njeriut rregullohet nga mekanizma të caktuar kontrolluese. Faktorët gjenetikë dhe mjedisorë dëmtojnë këtë mekanizëm kontrolli, duke rezultuar në rritje anormale të qelizave dhe kancerin.

Mëso më shumë
fav

Transplantimi i flokëve

Eshtë një procedurë kirurgjikale e cila bëhet me heqjen e folikulave të flokëve nga njëra pjesë dhe transferimi i tyre në një pjesë tjetër ku flokët janë të holluara ose janë zhdukur plotësisht. Megjithëse ka shumë arsye themelore të humbjes së flokëve, arsyet kryesore janë faktorët gjenetikë tek burrat dhe faktorët hormonalë tek gratë. Rënia e flokëve është një nga problemet më të zakonshme kozmetike sot; po kështu, transplantimi i flokëve është ndër procedurat kozmetike më të shpeshta. Për një individ të shëndetshëm është një kusht i pritshëm të humbasë 80 deri në 100 fije floku në ditë. Nga ana tjetër, një pjesë e flokëve tanë (zakonisht ato pranë qafës) nuk supozohet të derdhen për shkak të vetë natyrës së tyre ose - me fjalë të tjera - ato nuk janë të ndjeshme ndaj androgjenit. Transplantimi i flokëve është një trajtim që siguron rezultate të përhershme për të gjithë, pa ndonjë çrregullim që shkakton rënie të flokëve ose për individë që nuk përdorin ndonjë ilaç që çon në humbje të flokëve.

Mëso më shumë
fav

Stomatologjia

Llojet e çrregullimeve të gojës:

Mëso më shumë
fav

Kirurgjia Torakale

Klinika e kirurgjisë torakale punon në bashkëpunim të ngushtë me Njësinë e Radiologjisë, Laboratorin, Onkologjinë Mjekësore dhe klinikat e Mjekësisë Pulmonare për diagnostikimin dhe trajtimin e sëmundjeve të specifikuara si më poshtë. Gjithashtu, bronkoskopia, mediastinoskopia dhe videotorakoskopia janë mjete diagnostikuese që përdoren posaçërisht nga Klinika e Kirurgjisë Torakale.

Mëso më shumë
fav

Kirurgjia e obezitetit

Qendra e mbipeshes Obeziteti në thelb përcaktohet si akumulim i tepërt i yndyrës në trup. Duke prekur të gjithë botën si një pandemi, mbipesha shkakton akumulimin e dhjamit në arterie dhe përreth organeve të brendshme, veçanërisht të mëlçisë, e cila së pari çon në aterosklerozë (pllaka zhvillohet brenda arteries dhe kjo çon në furnizim të pamjaftueshëm të gjakut në indet dhe organet) e ndjekur nga probleme të shumta shëndetësore duke përfshirë sëmundjen e zemrës, sulmin në zemër, astmën, diabetin mellitus, hipertensionin dhe apnea e gjumit (pushim i përkohshëm i frymëmarrjes që zgjat për disa sekonda gjatë gjumit).

Mëso më shumë
fav

Urologjia

Klinika e Urologjisë merret me diagnostikimin dhe trajtimin e sëmundjeve dhe kancereve të traktit urinar mashkullor dhe femëror (veshkat, uretrat, fshikëza e urinës dhe uretrës) dhe të organeve riprodhuese mashkullore (penisi, testisi dhe gjëndra e prostatës).

Mëso më shumë
fav

Oftalmologji

Departamenti i oftalmologjisë merret me diagnostikimin dhe trajtimin (mjekësor dhe kirurgjik) të sëmundjeve dhe tumoreve beninje dhe malinje të rruzullit të syrit dhe nervit optik.

Mëso më shumë
fav

Transplantimi i organeve

Transplantimi i mëlçisë ose i mëlçisë është një procedurë ku një mëlçi e sëmurë ose e dëmtuar hiqet dhe zëvendësohet me një mëlçi të shëndetshme nga një person tjetër, i quajtur dhurues.

Mëso më shumë
fav

Ortopedia dhe Traumatologjia

Ortopedia dhe Traumatologjia është një disiplinë mjekësore që merret me trajtimin e të gjitha sëmundjeve dhe kancerit të sistemit musculoskeletal (sëmundjet kongjenitale, tumoret, sëmundjet e fituara, çrregullimet e lidhura me traumën).

Mëso më shumë

Trajtimet që mund të gjeni tek Hera.

Ne vlerësojmë cilësinë e spitaleve dhe mjekëve me të cilët bashkëpunojmë më shumë se çdo gjë.

Pacientët tonë

Kënaqësia juaj është qëllimi ynë i parë, ne punojmë për t'ju bërë të lumtur.

Kënaqësia e pacientëve tanë është në rënd të parë. Në dhjetëra vende, pacientët tanë të mëparshëm janë bërë miqtë tanë. Miqtë tanë, të cilët i besojnë familjes Hera, e cila çdo ditë e më shumë rritet, ndanë me ne përshtypjet dhe falënderimet e tyre. Le ta ndajmë me ju këtë me krenari!

Shihni të gjithë Pacientët

TjetraJanja Stamenkovic

TjetraAziz Soleymani

TjetraJanja Stamenkovic

TjetraAziz Soleymani

Not Only One, Many Diseases Cause 'Vertigo'

Not Only One, Many Diseases Cause 'Vertigo' There are many diseases that cause vertigo, which is called 'dizziness' among the people.

Lexo më shumë

HIFU method delights patients with prostate cancer at a young age

In addition to problems such as enlargement and inflammation of the prostate gland with age, the emergence of cancer adversely affects the quality of life of men. For this reason, every man, especially after the age of 50, should include a "prostate examination" in his annual health checks.

Lexo më shumë

Early diagnosis of cancer and heart diseases with PET-MR

Magnetic Resonance Imaging (MR) is an imaging system that provides information about organs and tissues in the human body without the use of radioactive materials. Positron Emission Tomography (PET) is an imaging system that uses radioactive materials to examine the functions of tissues and organs in the body. Thanks to the PET-MR technology, which emerged with the development of these two technologies, more detailed information can be obtained in cancer cases.

Lexo më shumë

Cancer surgery is applied for both preventive and therapeutic purposes.

Cancer disease occurs due to stress in daily life, poor diet, smoking and alcohol use habits, sedentary lifestyle, and familial factors. The disease causes some abnormal cells in the body to multiply uncontrollably and weaken the immune system. There are more than a hundred types of cancer. In its treatment, two main surgical methods are used: The first is to perform surgery to protect certain organs and tissues where the risk of cancer is high. The second is to remove the cancerous tissue and some of the surrounding healthy tissue.

Lexo më shumë

During breast cancer treatment, a new breast is made to the patient within the same session.

Breast cancer is among the most common female cancers today. For this reason, all women, especially between the ages of 40-50, should have mammography, ultrasonography and examination once a year.

Lexo më shumë

Curvature of the spine causes pain and respiratory disorders

Scoliosis in adults consists of two main disease groups. The first disease group includes 'idiopathic scoliosis', which started in childhood or adolescence and progressed. In the second group of diseases, there is 'degenerative scoliosis', which is seen with aging and wear of the spine. The decision on which method to treat scoliosis in adults is made by considering the 'complaints' rather than the severity of the curvature in the patient's spine. In the surgical treatment of scoliosis in adults, the curvature of the spine is corrected to ensure the balance of the body, and nerve compression is eliminated by fusing the vertebrae.

Lexo më shumë

Multidisciplinary approach is essential in cancer treatment

Cancer is the second leading cause of death in our country and in the world. Globally, one-sixth of the death-toll, and one-fifth in our country, is due to cancer. About one-third of cancer deaths are caused by behavioral and nutritional risk factors.

Lexo më shumë

Have a Check-up Once a Year to Learn about the Hidden Diseases in Advance

Human lifespan is increasing all over the world. In order to be healthy not only in old age, but also in youth, it is necessary to strive in many areas such as proper nutrition, which are known as health protective measures, avoiding bad habits such as smoking and alcohol, regular sleep, correct exercise, learning to cope with stress. However, all these are not enough to be healthy.

Lexo më shumë

Whole-body MRI provides detailed imaging of tumors

In the Magnetic Resonance Imaging (MRI) method, normal tissues in the body are displayed in the most detailed way, while formations that give different signals, such as tumors, can be easily identified. In a normal MRI, an antenna is used for each region to be imaged and a special shot is performed for that region. In Whole Body MRI, on the other hand, the MR device can use more than one antenna at the same time which allows making measurements on the patient.

Lexo më shumë

The First 24 hour is Vital for Corneal Transplant

The 'cornea', which is known as the layer of the eye with the highest refraction, refracts the light coming from the outside and focuses it on the retina. This allows us to see transparently. However, clouding or deformities in the cornea severely impair vision. Some medical imperatives require a corneal transplant.

Lexo më shumë

Surgery offers hope to patients of drug-refractory epilepsy

Epilepsy, which affects 1% of children worldwide, begins at an early age. 25-30 percent of children with epilepsy continue to have seizures despite using two or more epilepsy medications. Today, epilepsy surgery is considered as an option that improves the quality of life for children with persistent epilepsy.

Lexo më shumë

The method that treats prostate enlargement with laser: ThuLEP

The prostate is an organ located at the bladder outlet in men, through which the urethra passes, and can grow with aging under the influence of male hormones. Prostate enlargement causes urinary complaints by compressing the urinary canal and closing the bladder outlet. Prostate enlargement and treatment options are planned according to both the prostate size and the patient's degree of complaint. ThuLEP, which is called the most recent endoscopic prostate surgery performed using Thulium laser, is used in the treatment of benign prostate enlargement, one of the most important health problems of men.

Lexo më shumë

Choose the right IVF center to relieve the longing for a child

In vitro fertilization treatment has become a source of hope for couples who do not have children, especially with the development of technology in recent years. After marriage, when couples cannot have a baby for a year despite trying, they apply to the doctor.

Lexo më shumë

Women over 40 should undergo a mammography once a year

The World Health Organization recommends that all women over the age of 40 should have a mammogram once a year. While mammography is used for screening purposes, it is also used for diagnostic purposes. Diagnostic mammography is required in cases such as palpable lumps in the breast, nipple depression, skin hardening, breast implants or fluid coming from the breast.

Lexo më shumë

CyberKnife destroys hard-to-reach tumors

CyberKnife is a system used in the treatment of various types of cancer, especially in the treatment of cancers that are difficult to access, comprising an irradiation system designed to perform radiation therapy with sub-millimeter precision throughout the body. With the help of this device, high doses of radiation are given to the brain and body, especially to cancerous areas that have problems in accessing, thus protecting healthy tissues.

Lexo më shumë

The method that cuts the path of cancerous cells: TAKE

Cancer cells develop and multiply rapidly using the body's strong vascular network. In order to stop this proliferation and the devastating effect of cancer, chemotherapy drugs are given to the patient. Chemotherapy drugs that spread throughout the body reach the cancerous tissue with the help of the circulatory system, but they also cause some side effects due to this spread. In the "Transarterial ChemoEmbolization" (TAKE) procedure, higher doses of chemotherapy drugs are administered only to the vessels feeding the tumor, preventing damage to healthy cells.

Lexo më shumë

Stem cell therapy for joint damage in the knee

Stem cell therapy is used to stop the progression of cartilage damage in patients whose cartilage is damaged at an early stage, who have joint pain, but who are too early for surgery. In addition, stem cells are also used in cases such as tearing the meniscus tissue, which prevents the knee joints from rubbing against each other.

Lexo më shumë

Spinal control in children enables early diagnosis of scoliosis

It is possible to define scoliosis as the bending of the spine to the right or left at an angle of more than 10 degrees. In this disease, in which 80% of the patients are adolescents, the effect of height increase during adolescence plays a role, while the spine curves in one direction, which is more common in young girls.

Lexo më shumë

Remedy when blood type does not match: Cross-over Transplant

Organ transplantation refers to a surgery aiming to replace an organ that loses its function with an organ that is compatible with the patient. However, although some patients have donors, organ transplantation cannot be performed from their own donors because "blood compatibility cannot be established". In this case, the patient must apply to the organ transplantation center and become a candidate for cross-over transplantation. The patient, whose organ cannot be transplanted due to incompatibility, is matched with another patient who has a donor but cannot be transplanted due to blood incompatibility. Transplantation is carried out from the donor of one to the recipient of the other, thus both patients regain their health by performing a ' Cross-over transplant '.

Lexo më shumë

Radiation therapy from 192 points for tumors that cannot be operated

Thanks to the "Gamma Knife" technology, which has been used for many years, tumors that neurosurgeons cannot surgically remove can be successfully treated by beams given from 192 separate points. With this method, both benign brain tumors and malignant brain tumors are treated, while successful results can be obtained in the treatment of vascular brain diseases and functional brain diseases.

Lexo më shumë

POEM treatment for patients with impaired swallowing function

Peroral Endoscopic Myotomy (POEM) is known as an advanced endoscopic treatment method used in the treatment of diseases that cause swallowing difficulties. With this method, the problematic muscles in the esophagus are cut by entering through the mouth as if a normal endoscopy is performed. Previously, the treatment of these diseases was carried out either surgically or with the endoscopic balloon method.

Lexo më shumë

Fast and precise treatment with pinpointing the tumor

Nowadays, it is of great importance to treat cancer quickly and precisely. The TrueBeam radiotherapy system is also a method that can be used in many types of cancer and shortens the treatment time. TrueBeam is an advanced linear accelerator in which image-guided radiotherapy and radiosurgery applications are used together.

Lexo më shumë

Congenital orthopedic diseases are diagnosed during pregnancy

Both congenital and acquired physical diseases in children are treated by pediatric orthopedic physicians.

Lexo më shumë

Was Developed for Astronouts, Became Vital for Our Well-Being

The "Robotic Surgery Method", developed by the US National Aeronautics and Space Administration (NASA) for the remote surgical procedures that may be needed in astronauts working in space, by a doctor in the world, today allows operations that increase the life comfort of patients in some important surgical branches, especially in heart diseases. provided.

Lexo më shumë

'Microsphere' therapy with TARE in liver cancer

TARE (Transarterial Radioembolization) method is used in the treatment of liver cancers and cancers that arise in other organs and spread to the liver. In this method, spheres called 'microsphere' containing radioactive material are injected directly into the cancerous tissue. With microspheres of Yttrium-90 (Y90), a radioactive substance, healthy tissues are protected and radiation is applied to the tumor.

Lexo më shumë

Not Only One, Many Diseases Cause 'Vertigo'

Not Only One, Many Diseases Cause 'Vertigo' There are many diseases that cause vertigo, which is called 'dizziness' among the people.

Lexo më shumë

HIFU method delights patients with prostate cancer at a young age

In addition to problems such as enlargement and inflammation of the prostate gland with age, the emergence of cancer adversely affects the quality of life of men. For this reason, every man, especially after the age of 50, should include a "prostate examination" in his annual health checks.

Lexo më shumë

Early diagnosis of cancer and heart diseases with PET-MR

Magnetic Resonance Imaging (MR) is an imaging system that provides information about organs and tissues in the human body without the use of radioactive materials. Positron Emission Tomography (PET) is an imaging system that uses radioactive materials to examine the functions of tissues and organs in the body. Thanks to the PET-MR technology, which emerged with the development of these two technologies, more detailed information can be obtained in cancer cases.

Lexo më shumë

Cancer surgery is applied for both preventive and therapeutic purposes.

Cancer disease occurs due to stress in daily life, poor diet, smoking and alcohol use habits, sedentary lifestyle, and familial factors. The disease causes some abnormal cells in the body to multiply uncontrollably and weaken the immune system. There are more than a hundred types of cancer. In its treatment, two main surgical methods are used: The first is to perform surgery to protect certain organs and tissues where the risk of cancer is high. The second is to remove the cancerous tissue and some of the surrounding healthy tissue.

Lexo më shumë

During breast cancer treatment, a new breast is made to the patient within the same session.

Breast cancer is among the most common female cancers today. For this reason, all women, especially between the ages of 40-50, should have mammography, ultrasonography and examination once a year.

Lexo më shumë

Curvature of the spine causes pain and respiratory disorders

Scoliosis in adults consists of two main disease groups. The first disease group includes 'idiopathic scoliosis', which started in childhood or adolescence and progressed. In the second group of diseases, there is 'degenerative scoliosis', which is seen with aging and wear of the spine. The decision on which method to treat scoliosis in adults is made by considering the 'complaints' rather than the severity of the curvature in the patient's spine. In the surgical treatment of scoliosis in adults, the curvature of the spine is corrected to ensure the balance of the body, and nerve compression is eliminated by fusing the vertebrae.

Lexo më shumë

Multidisciplinary approach is essential in cancer treatment

Cancer is the second leading cause of death in our country and in the world. Globally, one-sixth of the death-toll, and one-fifth in our country, is due to cancer. About one-third of cancer deaths are caused by behavioral and nutritional risk factors.

Lexo më shumë

Have a Check-up Once a Year to Learn about the Hidden Diseases in Advance

Human lifespan is increasing all over the world. In order to be healthy not only in old age, but also in youth, it is necessary to strive in many areas such as proper nutrition, which are known as health protective measures, avoiding bad habits such as smoking and alcohol, regular sleep, correct exercise, learning to cope with stress. However, all these are not enough to be healthy.

Lexo më shumë

Whole-body MRI provides detailed imaging of tumors

In the Magnetic Resonance Imaging (MRI) method, normal tissues in the body are displayed in the most detailed way, while formations that give different signals, such as tumors, can be easily identified. In a normal MRI, an antenna is used for each region to be imaged and a special shot is performed for that region. In Whole Body MRI, on the other hand, the MR device can use more than one antenna at the same time which allows making measurements on the patient.

Lexo më shumë

The First 24 hour is Vital for Corneal Transplant

The 'cornea', which is known as the layer of the eye with the highest refraction, refracts the light coming from the outside and focuses it on the retina. This allows us to see transparently. However, clouding or deformities in the cornea severely impair vision. Some medical imperatives require a corneal transplant.

Lexo më shumë

Surgery offers hope to patients of drug-refractory epilepsy

Epilepsy, which affects 1% of children worldwide, begins at an early age. 25-30 percent of children with epilepsy continue to have seizures despite using two or more epilepsy medications. Today, epilepsy surgery is considered as an option that improves the quality of life for children with persistent epilepsy.

Lexo më shumë

The method that treats prostate enlargement with laser: ThuLEP

The prostate is an organ located at the bladder outlet in men, through which the urethra passes, and can grow with aging under the influence of male hormones. Prostate enlargement causes urinary complaints by compressing the urinary canal and closing the bladder outlet. Prostate enlargement and treatment options are planned according to both the prostate size and the patient's degree of complaint. ThuLEP, which is called the most recent endoscopic prostate surgery performed using Thulium laser, is used in the treatment of benign prostate enlargement, one of the most important health problems of men.

Lexo më shumë

Choose the right IVF center to relieve the longing for a child

In vitro fertilization treatment has become a source of hope for couples who do not have children, especially with the development of technology in recent years. After marriage, when couples cannot have a baby for a year despite trying, they apply to the doctor.

Lexo më shumë

Women over 40 should undergo a mammography once a year

The World Health Organization recommends that all women over the age of 40 should have a mammogram once a year. While mammography is used for screening purposes, it is also used for diagnostic purposes. Diagnostic mammography is required in cases such as palpable lumps in the breast, nipple depression, skin hardening, breast implants or fluid coming from the breast.

Lexo më shumë

CyberKnife destroys hard-to-reach tumors

CyberKnife is a system used in the treatment of various types of cancer, especially in the treatment of cancers that are difficult to access, comprising an irradiation system designed to perform radiation therapy with sub-millimeter precision throughout the body. With the help of this device, high doses of radiation are given to the brain and body, especially to cancerous areas that have problems in accessing, thus protecting healthy tissues.

Lexo më shumë

The method that cuts the path of cancerous cells: TAKE

Cancer cells develop and multiply rapidly using the body's strong vascular network. In order to stop this proliferation and the devastating effect of cancer, chemotherapy drugs are given to the patient. Chemotherapy drugs that spread throughout the body reach the cancerous tissue with the help of the circulatory system, but they also cause some side effects due to this spread. In the "Transarterial ChemoEmbolization" (TAKE) procedure, higher doses of chemotherapy drugs are administered only to the vessels feeding the tumor, preventing damage to healthy cells.

Lexo më shumë

Stem cell therapy for joint damage in the knee

Stem cell therapy is used to stop the progression of cartilage damage in patients whose cartilage is damaged at an early stage, who have joint pain, but who are too early for surgery. In addition, stem cells are also used in cases such as tearing the meniscus tissue, which prevents the knee joints from rubbing against each other.

Lexo më shumë

Spinal control in children enables early diagnosis of scoliosis

It is possible to define scoliosis as the bending of the spine to the right or left at an angle of more than 10 degrees. In this disease, in which 80% of the patients are adolescents, the effect of height increase during adolescence plays a role, while the spine curves in one direction, which is more common in young girls.

Lexo më shumë

Remedy when blood type does not match: Cross-over Transplant

Organ transplantation refers to a surgery aiming to replace an organ that loses its function with an organ that is compatible with the patient. However, although some patients have donors, organ transplantation cannot be performed from their own donors because "blood compatibility cannot be established". In this case, the patient must apply to the organ transplantation center and become a candidate for cross-over transplantation. The patient, whose organ cannot be transplanted due to incompatibility, is matched with another patient who has a donor but cannot be transplanted due to blood incompatibility. Transplantation is carried out from the donor of one to the recipient of the other, thus both patients regain their health by performing a ' Cross-over transplant '.

Lexo më shumë

Radiation therapy from 192 points for tumors that cannot be operated

Thanks to the "Gamma Knife" technology, which has been used for many years, tumors that neurosurgeons cannot surgically remove can be successfully treated by beams given from 192 separate points. With this method, both benign brain tumors and malignant brain tumors are treated, while successful results can be obtained in the treatment of vascular brain diseases and functional brain diseases.

Lexo më shumë

POEM treatment for patients with impaired swallowing function

Peroral Endoscopic Myotomy (POEM) is known as an advanced endoscopic treatment method used in the treatment of diseases that cause swallowing difficulties. With this method, the problematic muscles in the esophagus are cut by entering through the mouth as if a normal endoscopy is performed. Previously, the treatment of these diseases was carried out either surgically or with the endoscopic balloon method.

Lexo më shumë

Fast and precise treatment with pinpointing the tumor

Nowadays, it is of great importance to treat cancer quickly and precisely. The TrueBeam radiotherapy system is also a method that can be used in many types of cancer and shortens the treatment time. TrueBeam is an advanced linear accelerator in which image-guided radiotherapy and radiosurgery applications are used together.

Lexo më shumë

Congenital orthopedic diseases are diagnosed during pregnancy

Both congenital and acquired physical diseases in children are treated by pediatric orthopedic physicians.

Lexo më shumë

Was Developed for Astronouts, Became Vital for Our Well-Being

The "Robotic Surgery Method", developed by the US National Aeronautics and Space Administration (NASA) for the remote surgical procedures that may be needed in astronauts working in space, by a doctor in the world, today allows operations that increase the life comfort of patients in some important surgical branches, especially in heart diseases. provided.

Lexo më shumë

'Microsphere' therapy with TARE in liver cancer

TARE (Transarterial Radioembolization) method is used in the treatment of liver cancers and cancers that arise in other organs and spread to the liver. In this method, spheres called 'microsphere' containing radioactive material are injected directly into the cancerous tissue. With microspheres of Yttrium-90 (Y90), a radioactive substance, healthy tissues are protected and radiation is applied to the tumor.

Lexo më shumë

Not Only One, Many Diseases Cause 'Vertigo'

Not Only One, Many Diseases Cause 'Vertigo' There are many diseases that cause vertigo, which is called 'dizziness' among the people.

Lexo më shumë

HIFU method delights patients with prostate cancer at a young age

In addition to problems such as enlargement and inflammation of the prostate gland with age, the emergence of cancer adversely affects the quality of life of men. For this reason, every man, especially after the age of 50, should include a "prostate examination" in his annual health checks.

Lexo më shumë

Early diagnosis of cancer and heart diseases with PET-MR

Magnetic Resonance Imaging (MR) is an imaging system that provides information about organs and tissues in the human body without the use of radioactive materials. Positron Emission Tomography (PET) is an imaging system that uses radioactive materials to examine the functions of tissues and organs in the body. Thanks to the PET-MR technology, which emerged with the development of these two technologies, more detailed information can be obtained in cancer cases.

Lexo më shumë

Cancer surgery is applied for both preventive and therapeutic purposes.

Cancer disease occurs due to stress in daily life, poor diet, smoking and alcohol use habits, sedentary lifestyle, and familial factors. The disease causes some abnormal cells in the body to multiply uncontrollably and weaken the immune system. There are more than a hundred types of cancer. In its treatment, two main surgical methods are used: The first is to perform surgery to protect certain organs and tissues where the risk of cancer is high. The second is to remove the cancerous tissue and some of the surrounding healthy tissue.

Lexo më shumë

During breast cancer treatment, a new breast is made to the patient within the same session.

Breast cancer is among the most common female cancers today. For this reason, all women, especially between the ages of 40-50, should have mammography, ultrasonography and examination once a year.

Lexo më shumë

Curvature of the spine causes pain and respiratory disorders

Scoliosis in adults consists of two main disease groups. The first disease group includes 'idiopathic scoliosis', which started in childhood or adolescence and progressed. In the second group of diseases, there is 'degenerative scoliosis', which is seen with aging and wear of the spine. The decision on which method to treat scoliosis in adults is made by considering the 'complaints' rather than the severity of the curvature in the patient's spine. In the surgical treatment of scoliosis in adults, the curvature of the spine is corrected to ensure the balance of the body, and nerve compression is eliminated by fusing the vertebrae.

Lexo më shumë

Multidisciplinary approach is essential in cancer treatment

Cancer is the second leading cause of death in our country and in the world. Globally, one-sixth of the death-toll, and one-fifth in our country, is due to cancer. About one-third of cancer deaths are caused by behavioral and nutritional risk factors.

Lexo më shumë

Have a Check-up Once a Year to Learn about the Hidden Diseases in Advance

Human lifespan is increasing all over the world. In order to be healthy not only in old age, but also in youth, it is necessary to strive in many areas such as proper nutrition, which are known as health protective measures, avoiding bad habits such as smoking and alcohol, regular sleep, correct exercise, learning to cope with stress. However, all these are not enough to be healthy.

Lexo më shumë

Whole-body MRI provides detailed imaging of tumors

In the Magnetic Resonance Imaging (MRI) method, normal tissues in the body are displayed in the most detailed way, while formations that give different signals, such as tumors, can be easily identified. In a normal MRI, an antenna is used for each region to be imaged and a special shot is performed for that region. In Whole Body MRI, on the other hand, the MR device can use more than one antenna at the same time which allows making measurements on the patient.

Lexo më shumë

The First 24 hour is Vital for Corneal Transplant

The 'cornea', which is known as the layer of the eye with the highest refraction, refracts the light coming from the outside and focuses it on the retina. This allows us to see transparently. However, clouding or deformities in the cornea severely impair vision. Some medical imperatives require a corneal transplant.

Lexo më shumë

Surgery offers hope to patients of drug-refractory epilepsy

Epilepsy, which affects 1% of children worldwide, begins at an early age. 25-30 percent of children with epilepsy continue to have seizures despite using two or more epilepsy medications. Today, epilepsy surgery is considered as an option that improves the quality of life for children with persistent epilepsy.

Lexo më shumë

The method that treats prostate enlargement with laser: ThuLEP

The prostate is an organ located at the bladder outlet in men, through which the urethra passes, and can grow with aging under the influence of male hormones. Prostate enlargement causes urinary complaints by compressing the urinary canal and closing the bladder outlet. Prostate enlargement and treatment options are planned according to both the prostate size and the patient's degree of complaint. ThuLEP, which is called the most recent endoscopic prostate surgery performed using Thulium laser, is used in the treatment of benign prostate enlargement, one of the most important health problems of men.

Lexo më shumë

Choose the right IVF center to relieve the longing for a child

In vitro fertilization treatment has become a source of hope for couples who do not have children, especially with the development of technology in recent years. After marriage, when couples cannot have a baby for a year despite trying, they apply to the doctor.

Lexo më shumë

Women over 40 should undergo a mammography once a year

The World Health Organization recommends that all women over the age of 40 should have a mammogram once a year. While mammography is used for screening purposes, it is also used for diagnostic purposes. Diagnostic mammography is required in cases such as palpable lumps in the breast, nipple depression, skin hardening, breast implants or fluid coming from the breast.

Lexo më shumë

CyberKnife destroys hard-to-reach tumors

CyberKnife is a system used in the treatment of various types of cancer, especially in the treatment of cancers that are difficult to access, comprising an irradiation system designed to perform radiation therapy with sub-millimeter precision throughout the body. With the help of this device, high doses of radiation are given to the brain and body, especially to cancerous areas that have problems in accessing, thus protecting healthy tissues.

Lexo më shumë

The method that cuts the path of cancerous cells: TAKE

Cancer cells develop and multiply rapidly using the body's strong vascular network. In order to stop this proliferation and the devastating effect of cancer, chemotherapy drugs are given to the patient. Chemotherapy drugs that spread throughout the body reach the cancerous tissue with the help of the circulatory system, but they also cause some side effects due to this spread. In the "Transarterial ChemoEmbolization" (TAKE) procedure, higher doses of chemotherapy drugs are administered only to the vessels feeding the tumor, preventing damage to healthy cells.

Lexo më shumë

Stem cell therapy for joint damage in the knee

Stem cell therapy is used to stop the progression of cartilage damage in patients whose cartilage is damaged at an early stage, who have joint pain, but who are too early for surgery. In addition, stem cells are also used in cases such as tearing the meniscus tissue, which prevents the knee joints from rubbing against each other.

Lexo më shumë

Spinal control in children enables early diagnosis of scoliosis

It is possible to define scoliosis as the bending of the spine to the right or left at an angle of more than 10 degrees. In this disease, in which 80% of the patients are adolescents, the effect of height increase during adolescence plays a role, while the spine curves in one direction, which is more common in young girls.

Lexo më shumë

Remedy when blood type does not match: Cross-over Transplant

Organ transplantation refers to a surgery aiming to replace an organ that loses its function with an organ that is compatible with the patient. However, although some patients have donors, organ transplantation cannot be performed from their own donors because "blood compatibility cannot be established". In this case, the patient must apply to the organ transplantation center and become a candidate for cross-over transplantation. The patient, whose organ cannot be transplanted due to incompatibility, is matched with another patient who has a donor but cannot be transplanted due to blood incompatibility. Transplantation is carried out from the donor of one to the recipient of the other, thus both patients regain their health by performing a ' Cross-over transplant '.

Lexo më shumë

Radiation therapy from 192 points for tumors that cannot be operated

Thanks to the "Gamma Knife" technology, which has been used for many years, tumors that neurosurgeons cannot surgically remove can be successfully treated by beams given from 192 separate points. With this method, both benign brain tumors and malignant brain tumors are treated, while successful results can be obtained in the treatment of vascular brain diseases and functional brain diseases.

Lexo më shumë

POEM treatment for patients with impaired swallowing function

Peroral Endoscopic Myotomy (POEM) is known as an advanced endoscopic treatment method used in the treatment of diseases that cause swallowing difficulties. With this method, the problematic muscles in the esophagus are cut by entering through the mouth as if a normal endoscopy is performed. Previously, the treatment of these diseases was carried out either surgically or with the endoscopic balloon method.

Lexo më shumë

Fast and precise treatment with pinpointing the tumor

Nowadays, it is of great importance to treat cancer quickly and precisely. The TrueBeam radiotherapy system is also a method that can be used in many types of cancer and shortens the treatment time. TrueBeam is an advanced linear accelerator in which image-guided radiotherapy and radiosurgery applications are used together.

Lexo më shumë

Congenital orthopedic diseases are diagnosed during pregnancy

Both congenital and acquired physical diseases in children are treated by pediatric orthopedic physicians.

Lexo më shumë

Was Developed for Astronouts, Became Vital for Our Well-Being

The "Robotic Surgery Method", developed by the US National Aeronautics and Space Administration (NASA) for the remote surgical procedures that may be needed in astronauts working in space, by a doctor in the world, today allows operations that increase the life comfort of patients in some important surgical branches, especially in heart diseases. provided.

Lexo më shumë

'Microsphere' therapy with TARE in liver cancer

TARE (Transarterial Radioembolization) method is used in the treatment of liver cancers and cancers that arise in other organs and spread to the liver. In this method, spheres called 'microsphere' containing radioactive material are injected directly into the cancerous tissue. With microspheres of Yttrium-90 (Y90), a radioactive substance, healthy tissues are protected and radiation is applied to the tumor.

Lexo më shumë

Merrni informacione të reja çdo javë

Ne vlerësojmë cilësinë e spitaleve dhe mjekëve me të cilët bashkëpunojmë më shumë se çdo gjë.

Hera Healthcare ofron zgjidhje intuitive, të personalizuara për kujdesin shëndetësor në mënyrë që të plotësojë nevojat tuaja të trajtimit.

Ju lutemi plotësoni formularin e aplikimit në përputhje me kriteret e dhëna. Qëllimi ynë është t'ju japim përgjigje të shpejta, me cilësi të lartë dhe financiarisht të arritshme.

Të Marrë një Kuotë
contact
contact
contact
contact
contact
contact
Hera Healthcare
100