avatar 1
+50
Имаме 50+ задоволни пациенти

На кој му веруваат повеќе од 50+ луѓе ширум светот

Hera Healthcare обезбедува интуитивни, приспособени решенија за здравствена заштита.

Ве молиме пополнете го формуларот за апликација според дадените критериуми. Нашата цел е да Ви дадеме брзи, квалитетни и финансиски остварливи одговори.

Претставување на високата технологија: Gamma Knife ICON

Gamma knife ICON претставува новина во високата технологија на денешницата. Се карактеризира со најкратка временска процедура и брзо закрепнување, во неколку денови.

Нашите среќни пациенти: Дознајте повеќе за приказната на Алије Јунус

Јас сум Алије Јунус, водам салон за убавина. Живеам во Киркук, Ирак. Кога посетив лекар пред 1 и пол година поради силни болки во стомакот, ми направија брис а во примерокот се забележуваше сериозно воспаление. Беше направена биопсија за да се дознае причината за воспалението. Како резултат на тоа, дознав дека имам рак на грлото на матката. Ме лекуваа со игли 1 ипол година. Меѓутоа, мојата ситуација не се подобри, туку се влоши.

avatar 1
+50
Имаме 50+ задоволни пациенти

На кој му веруваат повеќе од 50+ луѓе ширум светот

Hera Healthcare
Hera Healthcare
Hera Healthcare
fav

Стоматологија

Видови на нарушувања на устата:

Дознај повеќе
fav

Операција за дебелина

Центар за дебелина: Дебелината во суштина се дефинира како прекумерна акумулација на маснотии во телото. Погодувајќи го целиот свет како пандемија, дебелината предизвикува акумулација на маснотии во артериите и околу висцералните органи, особено црниот дроб, што прво доведува до атеросклероза (наслаги се развиваат внатре во артеријата и тоа доведува до недоволно снабдување со крв во ткивата и органите). од бројни здравствени проблеми, вклучувајќи срцеви заболувања, срцев удар, астма, дијабетес мелитус, хипертензија и апнеја при спиење (привремен прекин на дишењето кој трае неколку секунди за време на спиењето).

Дознај повеќе
fav

ИВФ третмани

Ин-витро оплодувањето (ИВФ) е најчестиот метод на лекување меѓу техниките за асистирана репродуктивност кои се користат за третман на неплодност. Целта на ин витро оплодувањето е да се оплодуваат јајце клетките на жената со сперматозоиди - машки репродуктивни клетки - во лабораторија за да се добијат ембриони кои ќе бидат пренесени на жените за зачнување. Во случај на неплодност од машки фактор, сперматозоидите на мажот се пренесуваат во јајце клетката со многу тенка игла што потоа резултира со развој на ембрион (ICSI: Интра-цитоплазматска инјекција на сперма). Овие ембриони на сличен начин се пренесуваат во матката на кандидатката мајка.

Дознај повеќе
fav

Трансплантација на коса

Иако постојат многу основни причини за губење на косата, главните причини се генетските фактори кај мажите и хормоналните фактори кај жените. Губењето на косата е еден од најчестите козметички проблеми денес; исто така, трансплантацијата на коса е меѓу најчесто изведуваните козметички процедури. Очекуван услов за здрава личност е да изгуби од 80 до 100 влакна дневно. Од друга страна, дел од нашата коса (обично онаа блиску до тилот) не треба да опаѓа поради нивната природа или - со други зборови - не се чувствителни на андрогени. Трансплантацијата на коса е третман кој обезбедува трајни резултати за секого без никакво нарушување што предизвикува опаѓање на косата или поединци кои не користат никакви лекови што доведуваат до губење на косата.

Дознај повеќе
fav

Преглед

Проверката се однесува на здравствен скрининг за лице без здравствен проблем/активна поплака имајќи ги предвид неговата/нејзината возраст, пол, медицинска историја, фамилијарна историја, наследните ризици, нутритивната навика, начинот на живот и факторите на животната средина. За долг и здрав живот…

Дознај повеќе
fav

Естетска и реконструктивна хирургија

Време е да се помириме со огледалата. Естетската, пластичната и реконструктивната хирургија е дисциплина на науката која се занимава со дијагноза и третман на вродени и стекнати дефекти, деформитети и дисфункции во телото. Главната цел на естетските операции е да го подобрат изгледот, додека пластичните и реконструктивните операции се изведуваат за елиминирање на болестите и враќање на функцијата. Освен операциите кои се вршат исклучиво за козметички проблеми, од суштинско значење е да се постигнат сите овие цели.

Дознај повеќе
fav

Гастроентерологија

Гастроентерологијата се занимава со дијагностицирање, испитување и медицински третман на болести кои потекнуваат или ги зафаќаат гастроинтестиналните органи (уста, хранопроводот, желудникот, тенкото црево, црниот дроб, панкреасот и дебелото црево). Во случај на сомневање за рак на овие органи, биопсијата најчесто ја вршат гастроентеролози.

Дознај повеќе
fav

Урологија

Клиниката за урологија се занимава со дијагностика и третман на болести и карциноми на машките и женските уринарни патишта (бубрези, уретери, мочен меур и уретра) и на машките репродуктивни органи (пенис, тестис и простата).

Дознај повеќе
fav

Оториноларингологија (Уво, нос, грло)

Оториноларингологија (ENT) е медицинска дисциплина која се фокусира на дијагноза и третман (медицински и хируршки) на болести и дисфункции на главата, вратот, носот и грлото во сите возрасни групи.

Дознај повеќе
fav

Офталмологија

Офталмолошкиот оддел се занимава со дијагностика и третман (медицински и хируршки) на болести и бенигни и малигни тумори на очната топка и на оптичкиот нерв.

Дознај повеќе
fav

Операција на 'рбетниот мозок и 'рбетот

Во човечкото тело има 33 пршлени од крајот на черепот до кокцигеумот; 23 од тие пршлени се подвижни. Колоната формирана од тие 33 коски се нарекува 'рбет или 'рбетен столб. Постои структура слична на перница, имено интервертебрален диск, помеѓу секој два пршлени. 'Рбетниот мозок лежи во канал во внатрешноста на' рбетот. Слично на мозокот, 'рбетниот мозок е исто така опкружен со мембрана, каде што циркулира цереброспиналната течност.

Дознај повеќе
fav

Грижа за срце

Кардиологијата е медицинска дисциплина која се занимава со дијагностика, испитување и третман на болести кои го зафаќаат срцето, крвните садови кои го хранат срцето (коронарните артерии) и циркулаторниот систем.

Дознај повеќе
fav

Роботска хирургија

Историски гледано, хирургијата го усвои принципот на предизвикување најмала штета на пациентите при хируршки третман на болести. Во минатото, засеците со димензии до десетици сантиметри се правеле при хируршки зафати (на пример, операции направени со отворање на ѕидот на градниот кош). Во догледно време, развојот на хируршките алатки и техники го донесе концептот на минимално инвазивна хирургија. Минимално инвазивната хирургија има за цел да ја минимизира траумата, да ја ублажи постоперативната болка и да го скрати постоперативниот болнички престој, бидејќи им овозможува на хирурзите да вршат операции преку многу мали засеци.

Дознај повеќе
fav

Ортопедија и трауматологија

Ортопедија и трауматологија е медицинска дисциплина која се занимава со третман на сите болести и канцери на мускулно-скелетниот систем (вродени заболувања, тумори, стекнати заболувања, нарушувања поврзани со траума).

Дознај повеќе
fav

Торакална хирургија

Клиниката за торакална хирургија работи во тесна соработка со Одделението за радиологија, клиниките за лабораторија, медицинска онкологија и пулмонална медицина за дијагноза и третман на долу наведените болести.

Дознај повеќе
fav

Општа хирургија

Клиниката за општа хирургија дијагностицира и управува со многу болести кои се премногу долги за да се наведат. Иако старите хируршки техники кои датираат од пред неколку векови сè уште се користат во областа на Општата хирургија, лапароскопските, ендоскопските и операциите со помош на роботи, обично наречени минимално инвазивни операции, стануваат сè попопуларни благодарение на развојот на технологијата.

Дознај повеќе
fav

Трансплантација на коскена срцевина и матични клетки

Што е трансплантација на коскена срцевина и матични клетки? Коскената срцевина е ткиво што се наоѓа во сунѓерести ткива на коските. Матичните клетки кои живеат во коскената срцевина го формираат потеклото на сите клетки во човечкото тело.

Дознај повеќе
fav

Трансплантација на органи

Трансплантација на хепатална или црн дроб е постапка каде заболениот или повреден црн дроб се отстранува и се заменува со здрав црн дроб од друго лице, наречено донатор.

Дознај повеќе
fav

Неврохирургија

Одделот за неврохирургија се занимава со дијагноза и хируршки третман на сите структурни нарушувања, дисфункции и карциноми на нервниот систем. Дијагностицираните и третираните болести се движат од вродени аномалии (вродена сколиоза и кифоза, хидроцефалија, спина бифида, менингомиелоцела и краниосиноцитоза), бенигни и малигни тумори на мозокот, 'рбетниот мозок и периферните нерви, аневризма и артериовенозни нарушувања на движењата и каротидна артерија и церебрални артерии. Со оглед на спектарот на горенаведените болести и нарушувања, Одделот за неврохирургија работи во тесна соработка со одделенијата за неврологија, неврорадиологија, радијациона онкологија и невролошка рехабилитација.

Дознај повеќе
fav

Неврологија

Неврологијата е наука која се занимава со дијагноза и медицински третман на нарушувања на нервниот систем (мозок, 'рбетниот мозок и периферните нерви). Бидејќи функционирањето на мускулите зависи од сигналите што ги пренесуваат нервите, нарушувањата на мускулите и движењето исто така се вклучени во болестите што се дијагностицираат и лекуваат на ова поле.

Дознај повеќе
fav

Третман на рак (онкологија)

Стапката на раст на клетките во човечкото тело се проверува и регулира со одредени контролни механизми. Генетските и еколошките фактори го нарушуваат овој контролен механизам, што резултира со абнормален раст на клетките и рак.

Дознај повеќе
fav

Стоматологија

Видови на нарушувања на устата:

Дознај повеќе
fav

Операција за дебелина

Центар за дебелина: Дебелината во суштина се дефинира како прекумерна акумулација на маснотии во телото. Погодувајќи го целиот свет како пандемија, дебелината предизвикува акумулација на маснотии во артериите и околу висцералните органи, особено црниот дроб, што прво доведува до атеросклероза (наслаги се развиваат внатре во артеријата и тоа доведува до недоволно снабдување со крв во ткивата и органите). од бројни здравствени проблеми, вклучувајќи срцеви заболувања, срцев удар, астма, дијабетес мелитус, хипертензија и апнеја при спиење (привремен прекин на дишењето кој трае неколку секунди за време на спиењето).

Дознај повеќе
fav

ИВФ третмани

Ин-витро оплодувањето (ИВФ) е најчестиот метод на лекување меѓу техниките за асистирана репродуктивност кои се користат за третман на неплодност. Целта на ин витро оплодувањето е да се оплодуваат јајце клетките на жената со сперматозоиди - машки репродуктивни клетки - во лабораторија за да се добијат ембриони кои ќе бидат пренесени на жените за зачнување. Во случај на неплодност од машки фактор, сперматозоидите на мажот се пренесуваат во јајце клетката со многу тенка игла што потоа резултира со развој на ембрион (ICSI: Интра-цитоплазматска инјекција на сперма). Овие ембриони на сличен начин се пренесуваат во матката на кандидатката мајка.

Дознај повеќе
fav

Трансплантација на коса

Иако постојат многу основни причини за губење на косата, главните причини се генетските фактори кај мажите и хормоналните фактори кај жените. Губењето на косата е еден од најчестите козметички проблеми денес; исто така, трансплантацијата на коса е меѓу најчесто изведуваните козметички процедури. Очекуван услов за здрава личност е да изгуби од 80 до 100 влакна дневно. Од друга страна, дел од нашата коса (обично онаа блиску до тилот) не треба да опаѓа поради нивната природа или - со други зборови - не се чувствителни на андрогени. Трансплантацијата на коса е третман кој обезбедува трајни резултати за секого без никакво нарушување што предизвикува опаѓање на косата или поединци кои не користат никакви лекови што доведуваат до губење на косата.

Дознај повеќе
fav

Преглед

Проверката се однесува на здравствен скрининг за лице без здравствен проблем/активна поплака имајќи ги предвид неговата/нејзината возраст, пол, медицинска историја, фамилијарна историја, наследните ризици, нутритивната навика, начинот на живот и факторите на животната средина. За долг и здрав живот…

Дознај повеќе
fav

Естетска и реконструктивна хирургија

Време е да се помириме со огледалата. Естетската, пластичната и реконструктивната хирургија е дисциплина на науката која се занимава со дијагноза и третман на вродени и стекнати дефекти, деформитети и дисфункции во телото. Главната цел на естетските операции е да го подобрат изгледот, додека пластичните и реконструктивните операции се изведуваат за елиминирање на болестите и враќање на функцијата. Освен операциите кои се вршат исклучиво за козметички проблеми, од суштинско значење е да се постигнат сите овие цели.

Дознај повеќе
fav

Гастроентерологија

Гастроентерологијата се занимава со дијагностицирање, испитување и медицински третман на болести кои потекнуваат или ги зафаќаат гастроинтестиналните органи (уста, хранопроводот, желудникот, тенкото црево, црниот дроб, панкреасот и дебелото црево). Во случај на сомневање за рак на овие органи, биопсијата најчесто ја вршат гастроентеролози.

Дознај повеќе
fav

Урологија

Клиниката за урологија се занимава со дијагностика и третман на болести и карциноми на машките и женските уринарни патишта (бубрези, уретери, мочен меур и уретра) и на машките репродуктивни органи (пенис, тестис и простата).

Дознај повеќе
fav

Оториноларингологија (Уво, нос, грло)

Оториноларингологија (ENT) е медицинска дисциплина која се фокусира на дијагноза и третман (медицински и хируршки) на болести и дисфункции на главата, вратот, носот и грлото во сите возрасни групи.

Дознај повеќе
fav

Офталмологија

Офталмолошкиот оддел се занимава со дијагностика и третман (медицински и хируршки) на болести и бенигни и малигни тумори на очната топка и на оптичкиот нерв.

Дознај повеќе
fav

Операција на 'рбетниот мозок и 'рбетот

Во човечкото тело има 33 пршлени од крајот на черепот до кокцигеумот; 23 од тие пршлени се подвижни. Колоната формирана од тие 33 коски се нарекува 'рбет или 'рбетен столб. Постои структура слична на перница, имено интервертебрален диск, помеѓу секој два пршлени. 'Рбетниот мозок лежи во канал во внатрешноста на' рбетот. Слично на мозокот, 'рбетниот мозок е исто така опкружен со мембрана, каде што циркулира цереброспиналната течност.

Дознај повеќе
fav

Грижа за срце

Кардиологијата е медицинска дисциплина која се занимава со дијагностика, испитување и третман на болести кои го зафаќаат срцето, крвните садови кои го хранат срцето (коронарните артерии) и циркулаторниот систем.

Дознај повеќе
fav

Роботска хирургија

Историски гледано, хирургијата го усвои принципот на предизвикување најмала штета на пациентите при хируршки третман на болести. Во минатото, засеците со димензии до десетици сантиметри се правеле при хируршки зафати (на пример, операции направени со отворање на ѕидот на градниот кош). Во догледно време, развојот на хируршките алатки и техники го донесе концептот на минимално инвазивна хирургија. Минимално инвазивната хирургија има за цел да ја минимизира траумата, да ја ублажи постоперативната болка и да го скрати постоперативниот болнички престој, бидејќи им овозможува на хирурзите да вршат операции преку многу мали засеци.

Дознај повеќе
fav

Ортопедија и трауматологија

Ортопедија и трауматологија е медицинска дисциплина која се занимава со третман на сите болести и канцери на мускулно-скелетниот систем (вродени заболувања, тумори, стекнати заболувања, нарушувања поврзани со траума).

Дознај повеќе
fav

Торакална хирургија

Клиниката за торакална хирургија работи во тесна соработка со Одделението за радиологија, клиниките за лабораторија, медицинска онкологија и пулмонална медицина за дијагноза и третман на долу наведените болести.

Дознај повеќе
fav

Општа хирургија

Клиниката за општа хирургија дијагностицира и управува со многу болести кои се премногу долги за да се наведат. Иако старите хируршки техники кои датираат од пред неколку векови сè уште се користат во областа на Општата хирургија, лапароскопските, ендоскопските и операциите со помош на роботи, обично наречени минимално инвазивни операции, стануваат сè попопуларни благодарение на развојот на технологијата.

Дознај повеќе
fav

Трансплантација на коскена срцевина и матични клетки

Што е трансплантација на коскена срцевина и матични клетки? Коскената срцевина е ткиво што се наоѓа во сунѓерести ткива на коските. Матичните клетки кои живеат во коскената срцевина го формираат потеклото на сите клетки во човечкото тело.

Дознај повеќе
fav

Трансплантација на органи

Трансплантација на хепатална или црн дроб е постапка каде заболениот или повреден црн дроб се отстранува и се заменува со здрав црн дроб од друго лице, наречено донатор.

Дознај повеќе
fav

Неврохирургија

Одделот за неврохирургија се занимава со дијагноза и хируршки третман на сите структурни нарушувања, дисфункции и карциноми на нервниот систем. Дијагностицираните и третираните болести се движат од вродени аномалии (вродена сколиоза и кифоза, хидроцефалија, спина бифида, менингомиелоцела и краниосиноцитоза), бенигни и малигни тумори на мозокот, 'рбетниот мозок и периферните нерви, аневризма и артериовенозни нарушувања на движењата и каротидна артерија и церебрални артерии. Со оглед на спектарот на горенаведените болести и нарушувања, Одделот за неврохирургија работи во тесна соработка со одделенијата за неврологија, неврорадиологија, радијациона онкологија и невролошка рехабилитација.

Дознај повеќе
fav

Неврологија

Неврологијата е наука која се занимава со дијагноза и медицински третман на нарушувања на нервниот систем (мозок, 'рбетниот мозок и периферните нерви). Бидејќи функционирањето на мускулите зависи од сигналите што ги пренесуваат нервите, нарушувањата на мускулите и движењето исто така се вклучени во болестите што се дијагностицираат и лекуваат на ова поле.

Дознај повеќе
fav

Третман на рак (онкологија)

Стапката на раст на клетките во човечкото тело се проверува и регулира со одредени контролни механизми. Генетските и еколошките фактори го нарушуваат овој контролен механизам, што резултира со абнормален раст на клетките и рак.

Дознај повеќе
fav

Стоматологија

Видови на нарушувања на устата:

Дознај повеќе
fav

Операција за дебелина

Центар за дебелина: Дебелината во суштина се дефинира како прекумерна акумулација на маснотии во телото. Погодувајќи го целиот свет како пандемија, дебелината предизвикува акумулација на маснотии во артериите и околу висцералните органи, особено црниот дроб, што прво доведува до атеросклероза (наслаги се развиваат внатре во артеријата и тоа доведува до недоволно снабдување со крв во ткивата и органите). од бројни здравствени проблеми, вклучувајќи срцеви заболувања, срцев удар, астма, дијабетес мелитус, хипертензија и апнеја при спиење (привремен прекин на дишењето кој трае неколку секунди за време на спиењето).

Дознај повеќе
fav

ИВФ третмани

Ин-витро оплодувањето (ИВФ) е најчестиот метод на лекување меѓу техниките за асистирана репродуктивност кои се користат за третман на неплодност. Целта на ин витро оплодувањето е да се оплодуваат јајце клетките на жената со сперматозоиди - машки репродуктивни клетки - во лабораторија за да се добијат ембриони кои ќе бидат пренесени на жените за зачнување. Во случај на неплодност од машки фактор, сперматозоидите на мажот се пренесуваат во јајце клетката со многу тенка игла што потоа резултира со развој на ембрион (ICSI: Интра-цитоплазматска инјекција на сперма). Овие ембриони на сличен начин се пренесуваат во матката на кандидатката мајка.

Дознај повеќе
fav

Трансплантација на коса

Иако постојат многу основни причини за губење на косата, главните причини се генетските фактори кај мажите и хормоналните фактори кај жените. Губењето на косата е еден од најчестите козметички проблеми денес; исто така, трансплантацијата на коса е меѓу најчесто изведуваните козметички процедури. Очекуван услов за здрава личност е да изгуби од 80 до 100 влакна дневно. Од друга страна, дел од нашата коса (обично онаа блиску до тилот) не треба да опаѓа поради нивната природа или - со други зборови - не се чувствителни на андрогени. Трансплантацијата на коса е третман кој обезбедува трајни резултати за секого без никакво нарушување што предизвикува опаѓање на косата или поединци кои не користат никакви лекови што доведуваат до губење на косата.

Дознај повеќе
fav

Преглед

Проверката се однесува на здравствен скрининг за лице без здравствен проблем/активна поплака имајќи ги предвид неговата/нејзината возраст, пол, медицинска историја, фамилијарна историја, наследните ризици, нутритивната навика, начинот на живот и факторите на животната средина. За долг и здрав живот…

Дознај повеќе
fav

Естетска и реконструктивна хирургија

Време е да се помириме со огледалата. Естетската, пластичната и реконструктивната хирургија е дисциплина на науката која се занимава со дијагноза и третман на вродени и стекнати дефекти, деформитети и дисфункции во телото. Главната цел на естетските операции е да го подобрат изгледот, додека пластичните и реконструктивните операции се изведуваат за елиминирање на болестите и враќање на функцијата. Освен операциите кои се вршат исклучиво за козметички проблеми, од суштинско значење е да се постигнат сите овие цели.

Дознај повеќе
fav

Гастроентерологија

Гастроентерологијата се занимава со дијагностицирање, испитување и медицински третман на болести кои потекнуваат или ги зафаќаат гастроинтестиналните органи (уста, хранопроводот, желудникот, тенкото црево, црниот дроб, панкреасот и дебелото црево). Во случај на сомневање за рак на овие органи, биопсијата најчесто ја вршат гастроентеролози.

Дознај повеќе
fav

Урологија

Клиниката за урологија се занимава со дијагностика и третман на болести и карциноми на машките и женските уринарни патишта (бубрези, уретери, мочен меур и уретра) и на машките репродуктивни органи (пенис, тестис и простата).

Дознај повеќе
fav

Оториноларингологија (Уво, нос, грло)

Оториноларингологија (ENT) е медицинска дисциплина која се фокусира на дијагноза и третман (медицински и хируршки) на болести и дисфункции на главата, вратот, носот и грлото во сите возрасни групи.

Дознај повеќе
fav

Офталмологија

Офталмолошкиот оддел се занимава со дијагностика и третман (медицински и хируршки) на болести и бенигни и малигни тумори на очната топка и на оптичкиот нерв.

Дознај повеќе
fav

Операција на 'рбетниот мозок и 'рбетот

Во човечкото тело има 33 пршлени од крајот на черепот до кокцигеумот; 23 од тие пршлени се подвижни. Колоната формирана од тие 33 коски се нарекува 'рбет или 'рбетен столб. Постои структура слична на перница, имено интервертебрален диск, помеѓу секој два пршлени. 'Рбетниот мозок лежи во канал во внатрешноста на' рбетот. Слично на мозокот, 'рбетниот мозок е исто така опкружен со мембрана, каде што циркулира цереброспиналната течност.

Дознај повеќе
fav

Грижа за срце

Кардиологијата е медицинска дисциплина која се занимава со дијагностика, испитување и третман на болести кои го зафаќаат срцето, крвните садови кои го хранат срцето (коронарните артерии) и циркулаторниот систем.

Дознај повеќе
fav

Роботска хирургија

Историски гледано, хирургијата го усвои принципот на предизвикување најмала штета на пациентите при хируршки третман на болести. Во минатото, засеците со димензии до десетици сантиметри се правеле при хируршки зафати (на пример, операции направени со отворање на ѕидот на градниот кош). Во догледно време, развојот на хируршките алатки и техники го донесе концептот на минимално инвазивна хирургија. Минимално инвазивната хирургија има за цел да ја минимизира траумата, да ја ублажи постоперативната болка и да го скрати постоперативниот болнички престој, бидејќи им овозможува на хирурзите да вршат операции преку многу мали засеци.

Дознај повеќе
fav

Ортопедија и трауматологија

Ортопедија и трауматологија е медицинска дисциплина која се занимава со третман на сите болести и канцери на мускулно-скелетниот систем (вродени заболувања, тумори, стекнати заболувања, нарушувања поврзани со траума).

Дознај повеќе
fav

Торакална хирургија

Клиниката за торакална хирургија работи во тесна соработка со Одделението за радиологија, клиниките за лабораторија, медицинска онкологија и пулмонална медицина за дијагноза и третман на долу наведените болести.

Дознај повеќе
fav

Општа хирургија

Клиниката за општа хирургија дијагностицира и управува со многу болести кои се премногу долги за да се наведат. Иако старите хируршки техники кои датираат од пред неколку векови сè уште се користат во областа на Општата хирургија, лапароскопските, ендоскопските и операциите со помош на роботи, обично наречени минимално инвазивни операции, стануваат сè попопуларни благодарение на развојот на технологијата.

Дознај повеќе
fav

Трансплантација на коскена срцевина и матични клетки

Што е трансплантација на коскена срцевина и матични клетки? Коскената срцевина е ткиво што се наоѓа во сунѓерести ткива на коските. Матичните клетки кои живеат во коскената срцевина го формираат потеклото на сите клетки во човечкото тело.

Дознај повеќе
fav

Трансплантација на органи

Трансплантација на хепатална или црн дроб е постапка каде заболениот или повреден црн дроб се отстранува и се заменува со здрав црн дроб од друго лице, наречено донатор.

Дознај повеќе
fav

Неврохирургија

Одделот за неврохирургија се занимава со дијагноза и хируршки третман на сите структурни нарушувања, дисфункции и карциноми на нервниот систем. Дијагностицираните и третираните болести се движат од вродени аномалии (вродена сколиоза и кифоза, хидроцефалија, спина бифида, менингомиелоцела и краниосиноцитоза), бенигни и малигни тумори на мозокот, 'рбетниот мозок и периферните нерви, аневризма и артериовенозни нарушувања на движењата и каротидна артерија и церебрални артерии. Со оглед на спектарот на горенаведените болести и нарушувања, Одделот за неврохирургија работи во тесна соработка со одделенијата за неврологија, неврорадиологија, радијациона онкологија и невролошка рехабилитација.

Дознај повеќе
fav

Неврологија

Неврологијата е наука која се занимава со дијагноза и медицински третман на нарушувања на нервниот систем (мозок, 'рбетниот мозок и периферните нерви). Бидејќи функционирањето на мускулите зависи од сигналите што ги пренесуваат нервите, нарушувањата на мускулите и движењето исто така се вклучени во болестите што се дијагностицираат и лекуваат на ова поле.

Дознај повеќе
fav

Третман на рак (онкологија)

Стапката на раст на клетките во човечкото тело се проверува и регулира со одредени контролни механизми. Генетските и еколошките фактори го нарушуваат овој контролен механизам, што резултира со абнормален раст на клетките и рак.

Дознај повеќе

Третмани што можете да ги најдете со Hera.

Го цениме квалитетот на болниците и лекарите со кои соработуваме, повеќе од сè.

Нашите пациенти

Вашето задоволство е наша прва цел, работиме напорно за да ве направиме среќни.

Задоволството на нашите пациенти е на прво место. Во десетици земји, нашите поранешни пациенти станаа наши пријатели. Нашите пријатели, кои му веруваат на семејството Herа, кое секојдневно расте малку повеќе, ги споделија со нас своите впечатоци и својата благодарност. Дозволете ни да го споделиме со вас со гордост!

Видете ги сите пациенти

СледноВиолета Пирана

СледноСергеј Миличевиќ

СледноJanja Stamenkovic

СледноВиолета Пирана

СледноСергеј Миличевиќ

POEM treatment for patients with impaired swallowing function

Peroral Endoscopic Myotomy (POEM) is known as an advanced endoscopic treatment method used in the treatment of diseases that cause swallowing difficulties. With this method, the problematic muscles in the esophagus are cut by entering through the mouth as if a normal endoscopy is performed. Previously, the treatment of these diseases was carried out either surgically or with the endoscopic balloon method.

Прочитај повеќе

The method that treats prostate enlargement with laser: ThuLEP

The prostate is an organ located at the bladder outlet in men, through which the urethra passes, and can grow with aging under the influence of male hormones. Prostate enlargement causes urinary complaints by compressing the urinary canal and closing the bladder outlet. Prostate enlargement and treatment options are planned according to both the prostate size and the patient's degree of complaint. ThuLEP, which is called the most recent endoscopic prostate surgery performed using Thulium laser, is used in the treatment of benign prostate enlargement, one of the most important health problems of men.

Прочитај повеќе

HIPEC 'warm chemotherapy' for advanced cancer patients

Thanks to scientific research, we now know more about the progression of some types of cancer. In appropriate cases in advanced stage cancer patients where the cancer recurs, a certain amount of cancer drug is heated with special medical devices and given into the abdomen. This method is called "Hyperthermic Intraperitoneal Chemotheraphy" (HIPEC).

Прочитај повеќе

'Microsphere' therapy with TARE in liver cancer

TARE (Transarterial Radioembolization) method is used in the treatment of liver cancers and cancers that arise in other organs and spread to the liver. In this method, spheres called 'microsphere' containing radioactive material are injected directly into the cancerous tissue. With microspheres of Yttrium-90 (Y90), a radioactive substance, healthy tissues are protected and radiation is applied to the tumor.

Прочитај повеќе

Fast and precise treatment with pinpointing the tumor

Nowadays, it is of great importance to treat cancer quickly and precisely. The TrueBeam radiotherapy system is also a method that can be used in many types of cancer and shortens the treatment time. TrueBeam is an advanced linear accelerator in which image-guided radiotherapy and radiosurgery applications are used together.

Прочитај повеќе

The method that cuts the path of cancerous cells: TAKE

Cancer cells develop and multiply rapidly using the body's strong vascular network. In order to stop this proliferation and the devastating effect of cancer, chemotherapy drugs are given to the patient. Chemotherapy drugs that spread throughout the body reach the cancerous tissue with the help of the circulatory system, but they also cause some side effects due to this spread. In the "Transarterial ChemoEmbolization" (TAKE) procedure, higher doses of chemotherapy drugs are administered only to the vessels feeding the tumor, preventing damage to healthy cells.

Прочитај повеќе

CyberKnife destroys hard-to-reach tumors

CyberKnife is a system used in the treatment of various types of cancer, especially in the treatment of cancers that are difficult to access, comprising an irradiation system designed to perform radiation therapy with sub-millimeter precision throughout the body. With the help of this device, high doses of radiation are given to the brain and body, especially to cancerous areas that have problems in accessing, thus protecting healthy tissues.

Прочитај повеќе

Radiation therapy from 192 points for tumors that cannot be operated

Thanks to the "Gamma Knife" technology, which has been used for many years, tumors that neurosurgeons cannot surgically remove can be successfully treated by beams given from 192 separate points. With this method, both benign brain tumors and malignant brain tumors are treated, while successful results can be obtained in the treatment of vascular brain diseases and functional brain diseases.

Прочитај повеќе

Cancer surgery is applied for both preventive and therapeutic purposes.

Cancer disease occurs due to stress in daily life, poor diet, smoking and alcohol use habits, sedentary lifestyle, and familial factors. The disease causes some abnormal cells in the body to multiply uncontrollably and weaken the immune system. There are more than a hundred types of cancer. In its treatment, two main surgical methods are used: The first is to perform surgery to protect certain organs and tissues where the risk of cancer is high. The second is to remove the cancerous tissue and some of the surrounding healthy tissue.

Прочитај повеќе

Curvature of the spine causes pain and respiratory disorders

Scoliosis in adults consists of two main disease groups. The first disease group includes 'idiopathic scoliosis', which started in childhood or adolescence and progressed. In the second group of diseases, there is 'degenerative scoliosis', which is seen with aging and wear of the spine. The decision on which method to treat scoliosis in adults is made by considering the 'complaints' rather than the severity of the curvature in the patient's spine. In the surgical treatment of scoliosis in adults, the curvature of the spine is corrected to ensure the balance of the body, and nerve compression is eliminated by fusing the vertebrae.

Прочитај повеќе

Early diagnosis of cancer and heart diseases with PET-MR

Magnetic Resonance Imaging (MR) is an imaging system that provides information about organs and tissues in the human body without the use of radioactive materials. Positron Emission Tomography (PET) is an imaging system that uses radioactive materials to examine the functions of tissues and organs in the body. Thanks to the PET-MR technology, which emerged with the development of these two technologies, more detailed information can be obtained in cancer cases.

Прочитај повеќе

The First 24 hour is Vital for Corneal Transplant

The 'cornea', which is known as the layer of the eye with the highest refraction, refracts the light coming from the outside and focuses it on the retina. This allows us to see transparently. However, clouding or deformities in the cornea severely impair vision. Some medical imperatives require a corneal transplant.

Прочитај повеќе

Was Developed for Astronouts, Became Vital for Our Well-Being

The "Robotic Surgery Method", developed by the US National Aeronautics and Space Administration (NASA) for the remote surgical procedures that may be needed in astronauts working in space, by a doctor in the world, today allows operations that increase the life comfort of patients in some important surgical branches, especially in heart diseases. provided.

Прочитај повеќе

Have a Check-up Once a Year to Learn about the Hidden Diseases in Advance

Human lifespan is increasing all over the world. In order to be healthy not only in old age, but also in youth, it is necessary to strive in many areas such as proper nutrition, which are known as health protective measures, avoiding bad habits such as smoking and alcohol, regular sleep, correct exercise, learning to cope with stress. However, all these are not enough to be healthy.

Прочитај повеќе

Not Only One, Many Diseases Cause 'Vertigo'

Not Only One, Many Diseases Cause 'Vertigo' There are many diseases that cause vertigo, which is called 'dizziness' among the people.

Прочитај повеќе

Congenital orthopedic diseases are diagnosed during pregnancy

Both congenital and acquired physical diseases in children are treated by pediatric orthopedic physicians.

Прочитај повеќе

Surgery offers hope to patients of drug-refractory epilepsy

Epilepsy, which affects 1% of children worldwide, begins at an early age. 25-30 percent of children with epilepsy continue to have seizures despite using two or more epilepsy medications. Today, epilepsy surgery is considered as an option that improves the quality of life for children with persistent epilepsy.

Прочитај повеќе

Liver cancer is being treated with microspheres

Today, the primary treatment of liver cancers is surgical. In cancers that do not have a chance for surgical treatment, smart drugs and local treatments for the liver are used.

Прочитај повеќе

Stem cell therapy for joint damage in the knee

Stem cell therapy is used to stop the progression of cartilage damage in patients whose cartilage is damaged at an early stage, who have joint pain, but who are too early for surgery. In addition, stem cells are also used in cases such as tearing the meniscus tissue, which prevents the knee joints from rubbing against each other.

Прочитај повеќе

HIFU method delights patients with prostate cancer at a young age

In addition to problems such as enlargement and inflammation of the prostate gland with age, the emergence of cancer adversely affects the quality of life of men. For this reason, every man, especially after the age of 50, should include a "prostate examination" in his annual health checks.

Прочитај повеќе

Choose the right IVF center to relieve the longing for a child

In vitro fertilization treatment has become a source of hope for couples who do not have children, especially with the development of technology in recent years. After marriage, when couples cannot have a baby for a year despite trying, they apply to the doctor.

Прочитај повеќе

Spinal control in children enables early diagnosis of scoliosis

It is possible to define scoliosis as the bending of the spine to the right or left at an angle of more than 10 degrees. In this disease, in which 80% of the patients are adolescents, the effect of height increase during adolescence plays a role, while the spine curves in one direction, which is more common in young girls.

Прочитај повеќе

During breast cancer treatment, a new breast is made to the patient within the same session

Breast cancer is among the most common female cancers today. For this reason, all women, especially between the ages of 40-50, should have mammography, ultrasonography and examination once a year.

Прочитај повеќе

Whole-body MRI provides detailed imaging of tumors

In the Magnetic Resonance Imaging (MRI) method, normal tissues in the body are displayed in the most detailed way, while formations that give different signals, such as tumors, can be easily identified. In a normal MRI, an antenna is used for each region to be imaged and a special shot is performed for that region. In Whole Body MRI, on the other hand, the MR device can use more than one antenna at the same time which allows making measurements on the patient.

Прочитај повеќе

Women over 40 should undergo a mammography once a year

The World Health Organization recommends that all women over the age of 40 should have a mammogram once a year. While mammography is used for screening purposes, it is also used for diagnostic purposes. Diagnostic mammography is required in cases such as palpable lumps in the breast, nipple depression, skin hardening, breast implants or fluid coming from the breast.

Прочитај повеќе

Remedy when blood type does not match: Cross-over Transplant

Organ transplantation refers to a surgery aiming to replace an organ that loses its function with an organ that is compatible with the patient. However, although some patients have donors, organ transplantation cannot be performed from their own donors because "blood compatibility cannot be established". In this case, the patient must apply to the organ transplantation center and become a candidate for cross-over transplantation. The patient, whose organ cannot be transplanted due to incompatibility, is matched with another patient who has a donor but cannot be transplanted due to blood incompatibility. Transplantation is carried out from the donor of one to the recipient of the other, thus both patients regain their health by performing a ' Cross-over transplant '.

Прочитај повеќе

Multidisciplinary approach is essential in cancer treatment

Cancer is the second leading cause of death in our country and in the world. Globally, one-sixth of the death-toll, and one-fifth in our country, is due to cancer. About one-third of cancer deaths are caused by behavioral and nutritional risk factors.

Прочитај повеќе

POEM treatment for patients with impaired swallowing function

Peroral Endoscopic Myotomy (POEM) is known as an advanced endoscopic treatment method used in the treatment of diseases that cause swallowing difficulties. With this method, the problematic muscles in the esophagus are cut by entering through the mouth as if a normal endoscopy is performed. Previously, the treatment of these diseases was carried out either surgically or with the endoscopic balloon method.

Прочитај повеќе

The method that treats prostate enlargement with laser: ThuLEP

The prostate is an organ located at the bladder outlet in men, through which the urethra passes, and can grow with aging under the influence of male hormones. Prostate enlargement causes urinary complaints by compressing the urinary canal and closing the bladder outlet. Prostate enlargement and treatment options are planned according to both the prostate size and the patient's degree of complaint. ThuLEP, which is called the most recent endoscopic prostate surgery performed using Thulium laser, is used in the treatment of benign prostate enlargement, one of the most important health problems of men.

Прочитај повеќе

HIPEC 'warm chemotherapy' for advanced cancer patients

Thanks to scientific research, we now know more about the progression of some types of cancer. In appropriate cases in advanced stage cancer patients where the cancer recurs, a certain amount of cancer drug is heated with special medical devices and given into the abdomen. This method is called "Hyperthermic Intraperitoneal Chemotheraphy" (HIPEC).

Прочитај повеќе

'Microsphere' therapy with TARE in liver cancer

TARE (Transarterial Radioembolization) method is used in the treatment of liver cancers and cancers that arise in other organs and spread to the liver. In this method, spheres called 'microsphere' containing radioactive material are injected directly into the cancerous tissue. With microspheres of Yttrium-90 (Y90), a radioactive substance, healthy tissues are protected and radiation is applied to the tumor.

Прочитај повеќе

Fast and precise treatment with pinpointing the tumor

Nowadays, it is of great importance to treat cancer quickly and precisely. The TrueBeam radiotherapy system is also a method that can be used in many types of cancer and shortens the treatment time. TrueBeam is an advanced linear accelerator in which image-guided radiotherapy and radiosurgery applications are used together.

Прочитај повеќе

The method that cuts the path of cancerous cells: TAKE

Cancer cells develop and multiply rapidly using the body's strong vascular network. In order to stop this proliferation and the devastating effect of cancer, chemotherapy drugs are given to the patient. Chemotherapy drugs that spread throughout the body reach the cancerous tissue with the help of the circulatory system, but they also cause some side effects due to this spread. In the "Transarterial ChemoEmbolization" (TAKE) procedure, higher doses of chemotherapy drugs are administered only to the vessels feeding the tumor, preventing damage to healthy cells.

Прочитај повеќе

CyberKnife destroys hard-to-reach tumors

CyberKnife is a system used in the treatment of various types of cancer, especially in the treatment of cancers that are difficult to access, comprising an irradiation system designed to perform radiation therapy with sub-millimeter precision throughout the body. With the help of this device, high doses of radiation are given to the brain and body, especially to cancerous areas that have problems in accessing, thus protecting healthy tissues.

Прочитај повеќе

Radiation therapy from 192 points for tumors that cannot be operated

Thanks to the "Gamma Knife" technology, which has been used for many years, tumors that neurosurgeons cannot surgically remove can be successfully treated by beams given from 192 separate points. With this method, both benign brain tumors and malignant brain tumors are treated, while successful results can be obtained in the treatment of vascular brain diseases and functional brain diseases.

Прочитај повеќе

Cancer surgery is applied for both preventive and therapeutic purposes.

Cancer disease occurs due to stress in daily life, poor diet, smoking and alcohol use habits, sedentary lifestyle, and familial factors. The disease causes some abnormal cells in the body to multiply uncontrollably and weaken the immune system. There are more than a hundred types of cancer. In its treatment, two main surgical methods are used: The first is to perform surgery to protect certain organs and tissues where the risk of cancer is high. The second is to remove the cancerous tissue and some of the surrounding healthy tissue.

Прочитај повеќе

Curvature of the spine causes pain and respiratory disorders

Scoliosis in adults consists of two main disease groups. The first disease group includes 'idiopathic scoliosis', which started in childhood or adolescence and progressed. In the second group of diseases, there is 'degenerative scoliosis', which is seen with aging and wear of the spine. The decision on which method to treat scoliosis in adults is made by considering the 'complaints' rather than the severity of the curvature in the patient's spine. In the surgical treatment of scoliosis in adults, the curvature of the spine is corrected to ensure the balance of the body, and nerve compression is eliminated by fusing the vertebrae.

Прочитај повеќе

Early diagnosis of cancer and heart diseases with PET-MR

Magnetic Resonance Imaging (MR) is an imaging system that provides information about organs and tissues in the human body without the use of radioactive materials. Positron Emission Tomography (PET) is an imaging system that uses radioactive materials to examine the functions of tissues and organs in the body. Thanks to the PET-MR technology, which emerged with the development of these two technologies, more detailed information can be obtained in cancer cases.

Прочитај повеќе

The First 24 hour is Vital for Corneal Transplant

The 'cornea', which is known as the layer of the eye with the highest refraction, refracts the light coming from the outside and focuses it on the retina. This allows us to see transparently. However, clouding or deformities in the cornea severely impair vision. Some medical imperatives require a corneal transplant.

Прочитај повеќе

Was Developed for Astronouts, Became Vital for Our Well-Being

The "Robotic Surgery Method", developed by the US National Aeronautics and Space Administration (NASA) for the remote surgical procedures that may be needed in astronauts working in space, by a doctor in the world, today allows operations that increase the life comfort of patients in some important surgical branches, especially in heart diseases. provided.

Прочитај повеќе

Have a Check-up Once a Year to Learn about the Hidden Diseases in Advance

Human lifespan is increasing all over the world. In order to be healthy not only in old age, but also in youth, it is necessary to strive in many areas such as proper nutrition, which are known as health protective measures, avoiding bad habits such as smoking and alcohol, regular sleep, correct exercise, learning to cope with stress. However, all these are not enough to be healthy.

Прочитај повеќе

Not Only One, Many Diseases Cause 'Vertigo'

Not Only One, Many Diseases Cause 'Vertigo' There are many diseases that cause vertigo, which is called 'dizziness' among the people.

Прочитај повеќе

Congenital orthopedic diseases are diagnosed during pregnancy

Both congenital and acquired physical diseases in children are treated by pediatric orthopedic physicians.

Прочитај повеќе

Surgery offers hope to patients of drug-refractory epilepsy

Epilepsy, which affects 1% of children worldwide, begins at an early age. 25-30 percent of children with epilepsy continue to have seizures despite using two or more epilepsy medications. Today, epilepsy surgery is considered as an option that improves the quality of life for children with persistent epilepsy.

Прочитај повеќе

Liver cancer is being treated with microspheres

Today, the primary treatment of liver cancers is surgical. In cancers that do not have a chance for surgical treatment, smart drugs and local treatments for the liver are used.

Прочитај повеќе

Stem cell therapy for joint damage in the knee

Stem cell therapy is used to stop the progression of cartilage damage in patients whose cartilage is damaged at an early stage, who have joint pain, but who are too early for surgery. In addition, stem cells are also used in cases such as tearing the meniscus tissue, which prevents the knee joints from rubbing against each other.

Прочитај повеќе

HIFU method delights patients with prostate cancer at a young age

In addition to problems such as enlargement and inflammation of the prostate gland with age, the emergence of cancer adversely affects the quality of life of men. For this reason, every man, especially after the age of 50, should include a "prostate examination" in his annual health checks.

Прочитај повеќе

Choose the right IVF center to relieve the longing for a child

In vitro fertilization treatment has become a source of hope for couples who do not have children, especially with the development of technology in recent years. After marriage, when couples cannot have a baby for a year despite trying, they apply to the doctor.

Прочитај повеќе

Spinal control in children enables early diagnosis of scoliosis

It is possible to define scoliosis as the bending of the spine to the right or left at an angle of more than 10 degrees. In this disease, in which 80% of the patients are adolescents, the effect of height increase during adolescence plays a role, while the spine curves in one direction, which is more common in young girls.

Прочитај повеќе

During breast cancer treatment, a new breast is made to the patient within the same session

Breast cancer is among the most common female cancers today. For this reason, all women, especially between the ages of 40-50, should have mammography, ultrasonography and examination once a year.

Прочитај повеќе

Whole-body MRI provides detailed imaging of tumors

In the Magnetic Resonance Imaging (MRI) method, normal tissues in the body are displayed in the most detailed way, while formations that give different signals, such as tumors, can be easily identified. In a normal MRI, an antenna is used for each region to be imaged and a special shot is performed for that region. In Whole Body MRI, on the other hand, the MR device can use more than one antenna at the same time which allows making measurements on the patient.

Прочитај повеќе

Women over 40 should undergo a mammography once a year

The World Health Organization recommends that all women over the age of 40 should have a mammogram once a year. While mammography is used for screening purposes, it is also used for diagnostic purposes. Diagnostic mammography is required in cases such as palpable lumps in the breast, nipple depression, skin hardening, breast implants or fluid coming from the breast.

Прочитај повеќе

Remedy when blood type does not match: Cross-over Transplant

Organ transplantation refers to a surgery aiming to replace an organ that loses its function with an organ that is compatible with the patient. However, although some patients have donors, organ transplantation cannot be performed from their own donors because "blood compatibility cannot be established". In this case, the patient must apply to the organ transplantation center and become a candidate for cross-over transplantation. The patient, whose organ cannot be transplanted due to incompatibility, is matched with another patient who has a donor but cannot be transplanted due to blood incompatibility. Transplantation is carried out from the donor of one to the recipient of the other, thus both patients regain their health by performing a ' Cross-over transplant '.

Прочитај повеќе

Multidisciplinary approach is essential in cancer treatment

Cancer is the second leading cause of death in our country and in the world. Globally, one-sixth of the death-toll, and one-fifth in our country, is due to cancer. About one-third of cancer deaths are caused by behavioral and nutritional risk factors.

Прочитај повеќе

POEM treatment for patients with impaired swallowing function

Peroral Endoscopic Myotomy (POEM) is known as an advanced endoscopic treatment method used in the treatment of diseases that cause swallowing difficulties. With this method, the problematic muscles in the esophagus are cut by entering through the mouth as if a normal endoscopy is performed. Previously, the treatment of these diseases was carried out either surgically or with the endoscopic balloon method.

Прочитај повеќе

The method that treats prostate enlargement with laser: ThuLEP

The prostate is an organ located at the bladder outlet in men, through which the urethra passes, and can grow with aging under the influence of male hormones. Prostate enlargement causes urinary complaints by compressing the urinary canal and closing the bladder outlet. Prostate enlargement and treatment options are planned according to both the prostate size and the patient's degree of complaint. ThuLEP, which is called the most recent endoscopic prostate surgery performed using Thulium laser, is used in the treatment of benign prostate enlargement, one of the most important health problems of men.

Прочитај повеќе

HIPEC 'warm chemotherapy' for advanced cancer patients

Thanks to scientific research, we now know more about the progression of some types of cancer. In appropriate cases in advanced stage cancer patients where the cancer recurs, a certain amount of cancer drug is heated with special medical devices and given into the abdomen. This method is called "Hyperthermic Intraperitoneal Chemotheraphy" (HIPEC).

Прочитај повеќе

'Microsphere' therapy with TARE in liver cancer

TARE (Transarterial Radioembolization) method is used in the treatment of liver cancers and cancers that arise in other organs and spread to the liver. In this method, spheres called 'microsphere' containing radioactive material are injected directly into the cancerous tissue. With microspheres of Yttrium-90 (Y90), a radioactive substance, healthy tissues are protected and radiation is applied to the tumor.

Прочитај повеќе

Fast and precise treatment with pinpointing the tumor

Nowadays, it is of great importance to treat cancer quickly and precisely. The TrueBeam radiotherapy system is also a method that can be used in many types of cancer and shortens the treatment time. TrueBeam is an advanced linear accelerator in which image-guided radiotherapy and radiosurgery applications are used together.

Прочитај повеќе

The method that cuts the path of cancerous cells: TAKE

Cancer cells develop and multiply rapidly using the body's strong vascular network. In order to stop this proliferation and the devastating effect of cancer, chemotherapy drugs are given to the patient. Chemotherapy drugs that spread throughout the body reach the cancerous tissue with the help of the circulatory system, but they also cause some side effects due to this spread. In the "Transarterial ChemoEmbolization" (TAKE) procedure, higher doses of chemotherapy drugs are administered only to the vessels feeding the tumor, preventing damage to healthy cells.

Прочитај повеќе

CyberKnife destroys hard-to-reach tumors

CyberKnife is a system used in the treatment of various types of cancer, especially in the treatment of cancers that are difficult to access, comprising an irradiation system designed to perform radiation therapy with sub-millimeter precision throughout the body. With the help of this device, high doses of radiation are given to the brain and body, especially to cancerous areas that have problems in accessing, thus protecting healthy tissues.

Прочитај повеќе

Radiation therapy from 192 points for tumors that cannot be operated

Thanks to the "Gamma Knife" technology, which has been used for many years, tumors that neurosurgeons cannot surgically remove can be successfully treated by beams given from 192 separate points. With this method, both benign brain tumors and malignant brain tumors are treated, while successful results can be obtained in the treatment of vascular brain diseases and functional brain diseases.

Прочитај повеќе

Cancer surgery is applied for both preventive and therapeutic purposes.

Cancer disease occurs due to stress in daily life, poor diet, smoking and alcohol use habits, sedentary lifestyle, and familial factors. The disease causes some abnormal cells in the body to multiply uncontrollably and weaken the immune system. There are more than a hundred types of cancer. In its treatment, two main surgical methods are used: The first is to perform surgery to protect certain organs and tissues where the risk of cancer is high. The second is to remove the cancerous tissue and some of the surrounding healthy tissue.

Прочитај повеќе

Curvature of the spine causes pain and respiratory disorders

Scoliosis in adults consists of two main disease groups. The first disease group includes 'idiopathic scoliosis', which started in childhood or adolescence and progressed. In the second group of diseases, there is 'degenerative scoliosis', which is seen with aging and wear of the spine. The decision on which method to treat scoliosis in adults is made by considering the 'complaints' rather than the severity of the curvature in the patient's spine. In the surgical treatment of scoliosis in adults, the curvature of the spine is corrected to ensure the balance of the body, and nerve compression is eliminated by fusing the vertebrae.

Прочитај повеќе

Early diagnosis of cancer and heart diseases with PET-MR

Magnetic Resonance Imaging (MR) is an imaging system that provides information about organs and tissues in the human body without the use of radioactive materials. Positron Emission Tomography (PET) is an imaging system that uses radioactive materials to examine the functions of tissues and organs in the body. Thanks to the PET-MR technology, which emerged with the development of these two technologies, more detailed information can be obtained in cancer cases.

Прочитај повеќе

The First 24 hour is Vital for Corneal Transplant

The 'cornea', which is known as the layer of the eye with the highest refraction, refracts the light coming from the outside and focuses it on the retina. This allows us to see transparently. However, clouding or deformities in the cornea severely impair vision. Some medical imperatives require a corneal transplant.

Прочитај повеќе

Was Developed for Astronouts, Became Vital for Our Well-Being

The "Robotic Surgery Method", developed by the US National Aeronautics and Space Administration (NASA) for the remote surgical procedures that may be needed in astronauts working in space, by a doctor in the world, today allows operations that increase the life comfort of patients in some important surgical branches, especially in heart diseases. provided.

Прочитај повеќе

Have a Check-up Once a Year to Learn about the Hidden Diseases in Advance

Human lifespan is increasing all over the world. In order to be healthy not only in old age, but also in youth, it is necessary to strive in many areas such as proper nutrition, which are known as health protective measures, avoiding bad habits such as smoking and alcohol, regular sleep, correct exercise, learning to cope with stress. However, all these are not enough to be healthy.

Прочитај повеќе

Not Only One, Many Diseases Cause 'Vertigo'

Not Only One, Many Diseases Cause 'Vertigo' There are many diseases that cause vertigo, which is called 'dizziness' among the people.

Прочитај повеќе

Congenital orthopedic diseases are diagnosed during pregnancy

Both congenital and acquired physical diseases in children are treated by pediatric orthopedic physicians.

Прочитај повеќе

Surgery offers hope to patients of drug-refractory epilepsy

Epilepsy, which affects 1% of children worldwide, begins at an early age. 25-30 percent of children with epilepsy continue to have seizures despite using two or more epilepsy medications. Today, epilepsy surgery is considered as an option that improves the quality of life for children with persistent epilepsy.

Прочитај повеќе

Liver cancer is being treated with microspheres

Today, the primary treatment of liver cancers is surgical. In cancers that do not have a chance for surgical treatment, smart drugs and local treatments for the liver are used.

Прочитај повеќе

Stem cell therapy for joint damage in the knee

Stem cell therapy is used to stop the progression of cartilage damage in patients whose cartilage is damaged at an early stage, who have joint pain, but who are too early for surgery. In addition, stem cells are also used in cases such as tearing the meniscus tissue, which prevents the knee joints from rubbing against each other.

Прочитај повеќе

HIFU method delights patients with prostate cancer at a young age

In addition to problems such as enlargement and inflammation of the prostate gland with age, the emergence of cancer adversely affects the quality of life of men. For this reason, every man, especially after the age of 50, should include a "prostate examination" in his annual health checks.

Прочитај повеќе

Choose the right IVF center to relieve the longing for a child

In vitro fertilization treatment has become a source of hope for couples who do not have children, especially with the development of technology in recent years. After marriage, when couples cannot have a baby for a year despite trying, they apply to the doctor.

Прочитај повеќе

Spinal control in children enables early diagnosis of scoliosis

It is possible to define scoliosis as the bending of the spine to the right or left at an angle of more than 10 degrees. In this disease, in which 80% of the patients are adolescents, the effect of height increase during adolescence plays a role, while the spine curves in one direction, which is more common in young girls.

Прочитај повеќе

During breast cancer treatment, a new breast is made to the patient within the same session

Breast cancer is among the most common female cancers today. For this reason, all women, especially between the ages of 40-50, should have mammography, ultrasonography and examination once a year.

Прочитај повеќе

Whole-body MRI provides detailed imaging of tumors

In the Magnetic Resonance Imaging (MRI) method, normal tissues in the body are displayed in the most detailed way, while formations that give different signals, such as tumors, can be easily identified. In a normal MRI, an antenna is used for each region to be imaged and a special shot is performed for that region. In Whole Body MRI, on the other hand, the MR device can use more than one antenna at the same time which allows making measurements on the patient.

Прочитај повеќе

Women over 40 should undergo a mammography once a year

The World Health Organization recommends that all women over the age of 40 should have a mammogram once a year. While mammography is used for screening purposes, it is also used for diagnostic purposes. Diagnostic mammography is required in cases such as palpable lumps in the breast, nipple depression, skin hardening, breast implants or fluid coming from the breast.

Прочитај повеќе

Remedy when blood type does not match: Cross-over Transplant

Organ transplantation refers to a surgery aiming to replace an organ that loses its function with an organ that is compatible with the patient. However, although some patients have donors, organ transplantation cannot be performed from their own donors because "blood compatibility cannot be established". In this case, the patient must apply to the organ transplantation center and become a candidate for cross-over transplantation. The patient, whose organ cannot be transplanted due to incompatibility, is matched with another patient who has a donor but cannot be transplanted due to blood incompatibility. Transplantation is carried out from the donor of one to the recipient of the other, thus both patients regain their health by performing a ' Cross-over transplant '.

Прочитај повеќе

Multidisciplinary approach is essential in cancer treatment

Cancer is the second leading cause of death in our country and in the world. Globally, one-sixth of the death-toll, and one-fifth in our country, is due to cancer. About one-third of cancer deaths are caused by behavioral and nutritional risk factors.

Прочитај повеќе

Го цениме квалитетот на лекарите со кои соработуваме, повеќе од сè.

Hera Healthcare обезбедува интуитивни, приспособени решенија за здравствена заштита за со цел на поддршка на Вашите потреби за лекување во Турција. 

Ве молиме пополнете го формуларот за апликација соодветно на дадените критериуми. Нашата цел е да ви дадеме брзи, квалитетни и финансиски остварливи одговори.

Добиј препорака
contact
contact
contact
contact
contact
contact
Hera Healthcare
100